Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Λίμνη των Κύκνων” από το Russian Ballet Theater

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/09/2019

Το φημισμένο μπαλετικό έργο θα παρουσιάζεται στο Δημοτικό από τις 9 έως και τις 20 Οκτωβρίου

|> Τη “Λίμνη των Κύκνων” – το μπαλέτο των μπαλέτων- θα παρουσιάζει από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου  το κορυφαίο Russian Ballet Theate, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πρόκειται για το πιό φημισμένο μπαλετικό έργο με μουσική του μεγάλου Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Η “Λίμνη των Κύκνων”, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο “Μπαλσόϊ” και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να γοητεύει τον κόσμο. Συνδυάζει την μαγεία, το τραγικό και το ειδύλλιο, τον ρομαντισμό , την αγάπη και την εξαπάτηση με έναν μοναδικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις. Το κορυφαίο Russian Ballet Theater με τους διάσημους σολίστ διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση.

Russian Ballet Theater

Η ομάδα κλασικού χορού Russian Ballet Theater ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως  καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα«Λίμνη των κύκνων»,  «Η ωραία κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης»,  «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Σταχτοπούτα» κ.ά.

Από την εποχή της ίδρυσής της, περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πολωνία κ.ά.  ενώ συνεργάστηκε με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων μεταξύ των οποίων τα Θέατρα Μπαλσόϊ, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι.

Τον Δεκέμβριο του 2016 τα Russian Ballet Theater  παρουσίασαν με τεράστια επιτυχία τον «Καρυοθραύστη», στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και αμέσως μετά ακολούθησαν «Η ωραία κοιμωμένη» και «Η Σταχτοπούτα»  εξοικειώνοντας το ελληνικό κοινό με το αυθεντικό κλασικό μπαλέτο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: