Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κλασικό Κωπηλατικό Μαραθώνιο διοργανώνει ο Όμιλος Ερετών

Χωρίς κατηγορία στις 19/10/2021

Το Open Water Εvent (7 χλμ) θα γίνει στις 24/10 και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα τής Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας

|> Με μεγάλη χαρά και μετά από έναν χρόνο αποχής λόγω της επέλασης του κορωνοϊού, Όμιλος Ερετών ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Κλασικού Κωπηλατικού Μαραθωνίου – ένα κωπηλατικό Open Water Εvent μοναδικό στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Η αθλητική αυτή εκδήλωση που θα διεξαχθεί στον Φαληρικό όρμο θα περιλαμβάνει ένα κωπηλατικό μαραθώνιο αγώνα ο οποίος θα ξεκινήσει από τον φάρο της Μαρίνα Ζέας και θα τερματίσει μετά από 7 χιλιόμετρα και πάλι στο ίδιο σημείο.  Ώρα εκκίνησης των πρώτων πληρωμάτων στις 8:30 το πρωί.

Οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά 2 πληρώματα και θα υπάρχει ξεχωριστή χρονομέτρηση για το κάθε πλήρωμα. Το κάθε πλήρωμα θα πρέπει διανύσει 2 φορές την διαδρομή που εμφανίζει ο χάρτης, πραγματοποιώντας τις αντίστοιχες στροφές στις σημαδούρες. Αν ένα πλήρωμα δεν περάσει επιτυχώς όλες τις σημαδούρες, ακυρώνεται. Θα πραγματοποιηθεί τεχνική ενημέρωση λίγο πριν την έναρξη του αγώνα σε όλα τα πληρώματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν αγώνα τετραπλού σκιφ (4Χ) OPEN, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν αμιγή ή μικτά πληρώματα παίδων, εφήβων και ανδρών ή κορασίδων, νεανίδων και γυναικών. Επιτρέπονται μικτά πληρώματα ως προς το φύλο.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία μέλη της ΕΚΟΦΝΣ με οποιονδήποτε αριθμό λέμβων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΕΚΟΦΝΣ και έχουν ανανεωμένα δελτία και ανανεωμένα δελτία υγείας για το έτος 2021.

Την παραμονή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα λεμβαρχεία του Ομίλου Ερετών ώστε όλοι οι αθλητές εκτός Αττικής που θα συμμετάσχουν να έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του ιστορικού αυτού σωματείου και να επισκεφτούν το χώρο του μουσείου όπου βρίσκεται η τετράκωπος που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1924 στο Παρίσι, τα δελτία ασκήσεων της παραμονής της κήρυξης του πολέμου του 1940 και της επομένης, το πρόγραμμα των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 της Αθήνας στην ελληνική και την γαλλική γλώσσα, ένα δίπλωμα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1908 που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και εκατοντάδες έπαθλα (κύπελλα, μετάλλια, βραβεία), ανάμεσα στα οποία κι ένα του 1888, το οποίο είχε χαρίσει ο αυτοκράτορας της Κίνας στον πρίγκηπα Γεώργιο.

> Ο Όμιλος  Ερετών, με έτος ιδρύσεως το 1885, αποτελεί το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στον χώρο της κωπηλασίας έχοντας στις τάξεις τους παγκόσμιους πρωταθλητές, βαλκανιονίκες και πολλούς πανελληνιονίκες. Το Σάββατο το βράδυ θα δοθεί γεύμα στις εγκαταστάσεις του ομίλου προσφορά γονέων, φίλων και μελών του σωματείου για τους αθλητές εκτός Αττικής.

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Μέσα από έναν μαθηματικό τύπο και με την βοήθεια ενός έγκριτου μαθηματικού προκύπτει ένας συντελεστής για κάθε κωπηλάτη ο οποίος εξαρτάται από το φύλο και την αγωνιστική κατηγορία στην οποία ανήκει. Τέλος προκύπτει ένας συντελεστής πληρώματος ο οποίος και θα ανακοινωθεί σε όλα τα πληρώματα.

Η τελική κατάταξη και οι νικητήριες λέμβοι προκύπτουν από τον συνδυασμό του χρόνου που έχουν πραγματοποιήσει και σε συνάρτηση με τον συντελεστή πληρώματος που έχουν.

 ΤΥΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Κατηγορία κωπηλάτη Συντελεστής κωπηλάτη (ΣΚ)
Ανδρών 1
Γυναικών 0,89
Εφήβων 0,99
Νεανίδων 0,88
Παίδων 0,98
Κορασίδων 0,87
  • Σ (Συντελεστής Πληρώματος) = (ΣΚ1 + ΣΚ2 + ΣΚ3 + ΣΚ4)/4
  • ΤΥΠΟΣ: Χρόνος Κατάταξης = Σ · Χρόνος αγώνα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: