Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το PCAI πλατινένιος χορηγός στα Αισχύλεια 2017, υποστηρίζοντας ένα έργο της Δανάης Στράτου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/06/2017

“Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα”

|> Το Polyeco Contemporary Art Initiative, με όχημα την Τέχνη, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, χορηγιών και διεθνών συνεργασιών επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη πλατινένια χορηγία στο έργο της Δανάης Στράτου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017.

Φιλοσοφία του PCAI, είναι η ανάδειξη καλλιτεχνικών έργων που εστιάζουν στις πραγματικές ανησυχίες, επικοινωνούν την επιστημονική γνώση και δημιουργούν ουσιαστικό διάλογο, παράγοντας αυθεντική έρευνα και νέα μοντέλα καλλιτεχνικής παραγωγής.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Polyeco, το PCAI στηρίζει για τρίτη φορά το θεσμό των Αισχυλείων. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει υποστηρίξει έργα σημαντικών εικαστικών όπως της Ελένης Πανουκλιά (2016) και της Αιμιλίας Μπουρίτη (2015), αναγνωρίζοντας ότι η Ελευσίνα είναι ένας τόπος που χαρακτηρίζεται από ιστορικότητα και ταυτόχρονα σηματοδοτεί τη βιομηχανική πορεία της χώρας.

Το έργο της Δανάης Στράτου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας in situ εγκατάσταση, ειδικά φτιαγμένη για το Παλαιό Ελαιουργείο και την Ελευσίνα. Με βασικά υλικά το χώμα και το νερό, και με κυρίαρχο μορφολογικό στοιχείο το πήλινο αγγείο, το έργο έρχεται σε διάλογο με την πλούσια ιστορική διαστρωμάτωση της Ελευσίνας από την αρχαιότητα ως τη μακροχρόνια βιομηχανική ιστορία της πόλης και τη δομή της σήμερα.

Ο διευθυντής του Polyeco Contemporary Art Initiative και εκτελεστικός πρόεδρος της Polyeco Group,  Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, παρευρέθηκε στα εγκαίνια του έργου και δήλωσε: «Το PCAI στηρίζει με συνέπεια κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το φεστιβάλ των Αισχυλείων που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 43 χρόνια. Το αντικείμενο των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή της και είναι τιμή μας να συμβάλλουμε στη μετάβαση της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

>>> Διάρκεια: 9 Ιουνίου – 30 Ιουλίου & 19 Αυγούστου – 15 Οκτωβρίου. Ώρες : 18:00- 23:00. Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: