Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρελοί οι Τούρκοι Ταγίπ; Οι Έλληνες να δεις πόσο είναι!

FLASH στις 16/02/2021

Παρά τα σεξιστικά, τα εμβόλια και τις χιονοπτώσεις, προέχει σαν είδηση η δήλωση Ερντογάν

Δημήτρης Κωνσταντάρας |> Στην Ελλάδα χιονίζει. Κι όταν χιονίζει, αυτές τέλος πάντων τις λίγες – συγκριτικά με άλλες χώρες- μέρες που χιονίζει, η Ελλάδα ζει στους «ρυθμούς του χιονιού». Φέτος, το χιόνι, συμπίπτει με τα εγκαίνια του MEGA εμβολιαστικού Κέντρου στο Μαρούσι αλλά και τα καθημερινά «νέα επεισόδια» της σωματικής ή ψυχολογικής βίας στον κόσμο του θεάτρου…. Και όχι μόνο του θεάτρου.

Χιόνι, εμβολιασμοί και σεξιστική/ψυχολογική βία στην κοινωνία μας κυριαρχούν στην ειδησεογραφία και όλα τα «υπόλοιπα» μπαίνουν- φυσιολογικά ίσως- σε δεύτερη μοίρα. Όπως η εξωπραγματικά περίεργη εξέλιξη της υπόθεσης Τραμπ – εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο και «αθώωσης» του τέως προέδρου από τη Γερουσία , οι αλλαγές Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, ή κωμικοτραγική επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για την ΕΡΤ, ο ενδεχόμενος συσχετισμός του συνδρόμου Γκιγιέν Μπαρρέ με επιπτώσεις επί των εμβολιαζόμενων για κορωνοϊό, η αναγγελία Εξαδάκτυλου ότι το Πάσχα θα ακούσουμε καμπάνες, γιατί αυτό ίσως είναι το τελευταίο lockdown, η δήλωση Βορίδη για το μπόνους αποδοτικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους, η κατά 669% αύξηση τον Δεκέμβριο στις online αγορές στα σούπερ μάρκετ, η είδηση ότι διεθνώς οι εργαζόμενοι δεν θέλουν πλέον να δουλεύουν από το σπίτι, η αναγγελία από τον πρωθυπουργό για την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα και το ότι με αρνητικό πρόσημο άρχισε και το τρέχον έτος ο πληθωρισμός, καθώς μειώθηκε 2% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020.

Οι επιπτώσεις του «Χιόνι στην Ελλάδα» και η σεξιστική βία και τρομοκρατία είναι σίγουρα εντυπωσιακές ειδήσεις. Αλλά ΜΟΝΟ αυτά; Τον Ερντογάν τον ξεχάσαμε; Και τη δήλωσή του προς Μητσοτάκη ότι «Θα γνωρίσεις τους τρελούς Τούρκους»; Χωρίς να υποβαθμίζω το απαράδεκτο και ρατσιστικό φαινόμενο της σεξιστικής βίας που οι πτυχές του ξεδιπλώνονται καθημερινά αλλά ούτε το ετήσιο «πανηγύρι» τού ότι στην Ελλάδα έπεσε χιόνι και οι δρόμοι έκλεισαν και είχαμε σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων, προκρίνω ως ένα από τα ΣΥΝΕΧΩΣ πρωταρχικά θέματα της ειδησεογραφίας τη συμπεριφορά της Τουρκίας του Ερντογάν.

Ενώ κι εγώ έτεινα στο να το «ξεχάσω», ευτυχώς δεν με άφησε να το κάνω ο αγαπητός συνάδελφος, έγκριτος ρεπόρτερ, Έλληνας Αρμενικής καταγωγής Κρικόρ Τσακιτζιάν με την «κατάθεσή του» υπό μορφή ανάρτησης στο διαδίκτυο (Facebook). Μιάς ανάρτησης που μού θύμισε πόσες φορές, πόσα πράγματα τα τελευταία χρόνια θα ήθελα κι εγώ – αλλά και πολλοί άλλοι – να πω αλλά δίστασα και που σίγουρα μια κυβέρνηση δεν μπορεί να πει. Οπότε απλώς ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. Μιας ανάρτησης που «κόπηκε» από το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης όπου έγινε γιατί-μεταξύ άλλων- «Υποκινούσε σε βία».

Ο Κρικόρ – αν και χρησιμοποίησε όρους και φράσεις που θα μπορούσαν να λείπουν γιατί δεν είναι «comme il faut» – έγραψε μεταξύ άλλων – και του ζητώ να με συγχωρέσει γιατί απάλειψα κάποια απ΄ αυτά- απευθυνόμενος στον Ερντογάν:

«Άκου ανισόρροπε δικτάτορα, η Ελλάδα δεν είναι η διαλυμένη Συρία που βρήκες μπροστά σου, ούτε η κατακερματισμένη Λιβύη, αλλά ούτε και η φτωχή και ανυπεράσπιστη Αρμενία. Είναι χώρα καλά εξοπλισμένη κι απέδειξε πως δεν καταλαβαίνει από τις απειλές σου. Στον Έβρο έσπασες τα μούτρα σου, όταν βρήκες μπροστά σου ένα ψυχωμένο λαό κι ένα καλά οργανωμένο στρατό. Γιατί δεν έκανες να προχωρήσεις αφού ήσουν τόσο τσαμπουκάς; Εκεί κατάλαβες πως δεν σε έπαιρνε να πουλήσεις τρέλα κι έβαλες την ουρά στα σκέλια κάνοντας υποχώρηση με ελαφρά πηδηματάκια.

Θέλεις να αφοπλιστούν τα νησιά του Αιγαίου, γιατί ξέρεις καλά πως το παραμικρό να διανοηθείς να κάνεις εκεί, θα γίνει και ο τάφος σου. Κανείς από τους αφιονισμένους που έχεις στο στράτευμά σου, δεν πρόκειται να φύγει ζωντανός από νησί του Αιγαίου. Στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν ένιωσες πως ήταν έτοιμα τα αόρατα Ελληνικά υποβρύχια να στείλουν αύτανδρα στον πάτο της θάλασσας τα πολεμικά σου πλοία, μαζεύτηκες αμέσως. . Το ότι η χώρα μας δεν επιθυμεί τον πόλεμο, μη το εκλαμβάνεις ως αδυναμία. Και να γνωρίζεις κάτι:

Όσο κι αν τρωγόμαστε ολημερίς κι ολονυχτίς σ’ αυτό τον τόπο για ψύλλου πήδημα, μόλις χτυπήσει εχθρός την πόρτα, γινόμαστε μια γροθιά και τότε να δεις πόσο τρελοί γίνονται οι Έλληνες. Μόνος σου δεν δήλωσες πως θα δούμε την τρέλα των Τούρκων;»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: