Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τριήμερο με το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος

ΑΤΤΙΚΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/06/2023

Διεξάγεται 11, 12 και 13 Ιουνίου στο θέατρο ‘’Κατίνα Παξινού’’ και θα συμμετάσχουν καταξιωμένες χορωδίες – Είσοδος ελεύθερη

|> Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Περιφέρειας Αττικής στις 11- 12 και 13 Ιουνίου στο θέατρο ‘’Κατίνα Παξινού’’ του Αττικού Άλσους.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι συμπράττουν όλες οι χορωδίες της Αττικής, με στόχο το φιλόμουσο κοινό να απολαύσει την πολυφωνική μουσική κάθε εποχής και στυλ.

Ειδικότερα σε ένα τριήμερο το κοινό θα ακούσει πολλές χορωδίες σε διαφορετικό στυλ με πλούσιο ρεπερτόριο κλασσικό, jazz, παραδοσιακό, αλλά και με έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η μαέστρος Ντέπη Σακελλαρίου.

Η έναρξη του φεστιβάλ, την Κυριακή 11 Ιουνίου, φιλοξενεί την Χορωδία του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής, τον Δήμο Κηφισιάς, την Χορωδία Περιφέρειας Αττικής και τις Chόres.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι Δήμοι: Παπάγου- Χολαργού, Αγ. Αναργύρων Καματερού, Αγ. Παρασκευής, Παλαιού Φαλήρου (Νηρηίδες), Σαλαμίνας, Αμαρουσίου και η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών. Επίσης οι χορωδίες: “Ambitus” Λεοντείου Σχολείου Ν. Σμύρνης (φωτό), Παιδική και Μεικτή του Ωδείου Kodaly και το Αρμονικό Εργαστήρι & “Cantus, non verba”.

Σημειώνεται ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και το φεστιβάλ θα αρχίζει στις 8 μμ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: