Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τσιγαράδικο… king size, στα δίχτυα του Λιμενικού – Κατάσχεση και συλλήψεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 29/09/2015

2.319 χαρτοκιβώτια!

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.319 χαρτοκιβώτια (master cases), προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το Φ/Γ “GROT-YUG” σημαίας ΣΑΟ ΤΟΜΕ, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμένα Σούδας και συνελήφθησαν τα 6 αλλοδαπά μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εντοπισμό από αεροσκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε επιχείρηση περιπολικών σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και στελεχών των Λιμενικών Αρχών Παλαιοχώρας και Χανίων, ενώ συμμετείχε Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω φορτηγού πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν. Κρήτης.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν επί του πλοίου, όπου σύμφωνα με τα δηλωτικά του φορτίου που προσκόμισε ο πλοίαρχος, μεταφέρονταν 2.319 που περιείχαν τσιγάρα, χωρίς να φέρουν τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα. Επίσης, υπάλληλοι του Τελωνείου Χανίων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο, μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν ότι το πλοίο δεν έφερε φορτωτική, ενώ δεν υφίστατο τελωνειακό πρωτόκολλο σφράγισης από τελωνειακή αρχή.

Κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, η Λιμενική Αρχή Χανίων προέβη στη σύλληψη των έξι αλλοδαπών μελών του πληρώματος καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.

Εντός της ημέρας οι ανωτέρω συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων μαζί με το φάκελο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: