Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όχι γιατί οι Τούρκοι πρόκειται να κάνουν κίνηση…

Χωρίς κατηγορία στις 20/06/2019

Τώρα όλα εντάξει! Ο Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι

Δ. Κωνσταντάρας |> Για ακόμα μία φορά τα στελέχη του ελληνικού στρατού έδειξαν την απόλυτη ετοιμότητά τους σε τακτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θράκη καθώς τα τανκς του στρατού «μαζεύτηκαν στη Θράκη και επέδειξαν εμφατικά τη δύναμη πυρός τους με  σφυροκοπήματα στόχων σε άσκηση , στις 12 και 13 Ιουνίου.

Ήταν -μάς είπαν- η τελική φάση των Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-19» και «ΞΑΝΘΟΣ-19». Την ίδια ώρα, η Τουρκία… «το βιολί της» καθώς το… αυτί του Ερντογάν δεν ιδρώνει και ο Σουλτάνος τραβάει το σχοινί  ενώ το μπαλάκι για οριστική απάντηση στις γεωτρήσεις βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα και ενώ ο Ερντογάν «πυροβολεί» με νέο κρεσέντο προκλήσεων, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι κάνουν τους… μάγκες, αλλά δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις δραστηριότητες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, δεν επιβεβαιώνονται φήμες και πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας «κάτι σοβαρά κινδυνολογικό» θα έλεγε στις τελευταίες ομιλίες του καθώς όμως διακεκριμένοι αρθρογράφοι στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε άλλες χώρες αναρωτιούνταν γιατί η ξαφνική… έμπνευση Τσίπρα να «παίξει πόλεμο; » και κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι «φτιάχνει εχθρούς για να συσπειρώσει του δικούς του, να παραπλανήσει την κοινωνία, να διευκολύνει τα σχέδιά του, τώρα, στα τελευταία σκαλοπάτια της κατάρρευσής του.

Γι’ αυτό και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, όσο ακραίο κι αν είναι. Δεν διστάζει να… επιστρατεύσει τον τουρκικό κίνδυνο και  να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι η χώρα βρίσκεται στο παρά 5’ μια πιθανότατης σύρραξης».

Μένω σ’ εκείνο το απίστευτο «καραγκιόζ μπερντέ» να συγκαλέσει  εκτάκτως και μέσα στην άγρια νύχτα το… ΚΥΣΕΑ και μάλιστα με… τυμπανοκρουσίες και προαναγγελίες για να προλάβουν να στηθούν οι τηλεοπτικές κάμερες. Τι θα έλεγε; Για να ενισχύσει το ρόλο και την αποστολή των τόσων fake news σε διάφορα «τρολλαρισμένα» δημοσιεύματα περί «σοβαρών κινδύνων» και «βαρύγδουπων ανακοινώσεων»; Τι το βαρύγδουπο είπε σ’ αυτό το νυχτιάτικο, έκτακτο ΚΥΣΕΑ; Απολύτως τίποτα. Μέχρι οι  «καμεραμανιτζήδες» (που έλεγε η αείμνηστη Μαλβίνα)  βαρέθηκαν να κάθονται και να περιμένουν.

Μέχρι που χθες Τετάρτη 19 Ιουνίου,  βγήκε ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του OPEN ( στις 7 το πρωί παρακαλώ) για να μας διαβεβαιώσει «βαρύγδουπα» ότι: ««Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι ένδειξη της αδυναμίας της και της απομόνωσής της στην περιοχή. Οι κινήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια της Ελλάδας και της Κύπρου και οι συμμαχίες, την έχουν οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο»», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN:

  1. Ότι ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία είναι πάντα υπαρκτό και το λαμβάνει υπόψη η ελληνική κυβέρνηση.,
  2. Ότι αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο πρώτα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις ( σ.σ. Τις οποίες είχε στείλει για …. άσκηση στη Θράκη) ,
  3. Ότι το προσωπικό και η υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστα.
  4. Και ότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Δεν ξέρω αν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όχι  γιατί οι Τούρκοι πρόκειται να κάνουν κάποια επιθετική, εις βάρος μας, κίνηση. Αλλά γιατί έχουμε ένα μικροπολιτικάντη πρωθυπουργό που μας αραδιάζει  αφελή τρομολαγνικά σενάρια για να μας… φοβίσει. Ωστόσο επειδή κανείς μας δεν δείχνει να φοβάται, βάλτε το καλά στο μυαλό σας: «Κάτι» πρέπει να κάνει κι αυτός για να μη βρεθεί με  60 – 65 βουλευτές στην επόμενη Κοινοβουλευτική του ομάδα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: