Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπάρχουν υπεύθυνοι για τα αντιπλημμυρικά

Χωρίς κατηγορία στις 25/10/2014

Η ΑΤΤΙΚΗ “ΠΝΙΓΕΤΑΙ” ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ… ΦΤΑΙΕΙ Ο “ΑΟΠΛΟΣ” ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ…

Για μια φορά ακόμη τα κάναμε ¨μούσκεμα”, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι ανίκανος να ανταποκριθεί, οι “νυν” να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους “πρώην”, τα τηλεοπτικά κανάλια να… ανακαλύπτουν την κρατική δυσλειτουργία και τα “τηλεπαράθυρα” να βρίσκουν θέμα για να περάσει η ώρα. Μιά ζωή Γκόλφω…

Για μια ακόμη φορά η Αττική πλήρωσε, την αυθαιρεσία, την ατασθαλία και τη μίζα τού κάθε ασυνείδητου πολιτικού ή εργολήπτη που έβαλαν την “υπογραφή” τους σε τέτοιου είδους αντιπλημμυρικά έργα. Στην περίπτωση που αυτή τη φορά, ανταποκριθεί η Εισαγγελία, ίσως θα πρέπει να διατάξει έρευνα σε βάθος 30ετίας, δηλαδή την εποχή που σκέπαζαν τα ρέματα και είχε γίνει… μόδα, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων..

Εάν δεν ενεργοποιηθεί άμεσα η Δικαιοσύνη και δεν διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα, του χρόνου θα έχουμε εκτεταμένες πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα σε Πειραιά και δυτικά προάστια και δρόμους που θα μετατραπούν σε χείμαρρους, παρασύροντας αυτοκίνητα, που θα καταπλακώσουν το ένα το άλλο. Δηλαδή, όπως ακριβώς και χθες!

Από τον πληγέντα δήμο Πειραιά, χθες το βράδυ ανακοινώθηκε πως από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε, με τα εξαιρετικά περιορισμένα μέσα που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στην πόλη από τη σφοδρή νεροποντή.

Όπως σημειώνεται “υπάλληλοι από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου – Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου – βρέθηκαν στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα για να τα αντιμετωπίσουν” και ότι ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΥΔΑΠ και την Τροχαία.

Παράλληλα ο δήμαρχος Πειραιά, έδωσε εντολή να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αστέγους της πόλης, για να φιλοξενηθούν στον ξενώνα αστέγων του δήμου.

Για σήμερα ο κ. Μώραλης έχει συγκαλέσει ειδική σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, για τη συνολική εκτίμηση και τη διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: