Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θύμα του κορωνοϊού έπεσε ο φιλέλληνας Patrick Devedjian

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 02/04/2020

Υπήρξε υπουργός σε κυβερνήσεις Σιράκ και Σαρκοζί και ήταν φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου μας

|> Ένας Γαλλοαρμένιος πολιτικός έφυγε από τη ζωή και τον θρηνεί η Κυπριακή Κοινότητα της Γαλλίας. Πρόκειται για τον φιλέλληνα Patrick Devedjian, ο οποίος στις 29 Μαρτίου, έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Για την απώλεια του Patrick Devedjian, η Κυπριακή Κοινότητα της Γαλλίας, ανακοίνωσε:

Ο Patrick Devedjian γεννήθηκε το 1944 στο Fontainebleau κοντά στο Παρίσι. Ο πατέρας της, ένας Αρμένιος από το Σίβα, ένας επιζών της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, εγκαταστάθηκε στη Γαλλία.

Ο Patrick Devedjian σπούδασε Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες. Πολύ νέος, εμπλέκεται στην πολιτική.
Υπήρξε υπουργός διαφόρων κυβερνήσεων, ιδίως υπό την προεδρία του Jacques Chirac και του Nicolas Sarkozy. Διετέλεσε δήμαρχος του Αντωνίου για σχεδόν 20 χρόνια, εξελέγη αναπληρωτής πολλές φορές και πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Hauts de Seine.

Ως σπουδαίος φιλέλληνας, λάτρευε την Ελλάδα, την οποία επισκεπτόταν συχνά. Ήταν ένθερμος υπερασπιστής της κυπριακής υπόθεσης, ήταν πάντοτε από την πλευρά μας στον αγώνα μας να βρούμε μια λύση σε σχέση με την τουρκική κατοχή αλλά και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν μαζί μας σε όλα τα μέτωπα, όχι μόνο ως απλός πολιτικός αλλά και ως πρόεδρος της ομάδας φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση, μερικές φορές ακόμη και με κίνδυνο της καριέρας του.

Ο Ελληνισμός χάνει σημαντική υποστήριξη και σπουδαίο φίλο. Τα συλλυπητήριά μας σε όλους τους αγαπημένους του. Φως να είναι η γη που θα την υποδεχτεί.

Ευαγόρας Μαυρομμάτης, πρόεδρος Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: