Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα βιβλίο που ανοίγει ορίζοντες περαιτέρω μελέτης της εξέλιξης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/09/2022

‘’Υπερσυνείδητος – Η μεγαλοφυΐα μέσα σου’’ της Μαρίας  Όλον Τσαρούχα  – Παρουσιάζεται αύριο στις 7 μμ από τις εκδόσεις ‘’Αρμός’’

|> Αύριο Δευτέρα 19/9 στις 7 μμ οι εκδόσεις ‘’Αρμός’’ οργανώνουν στον χώρο τους  (Μαυροκορδάτου 11) την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου τής Μαρίας Όλον Tσαρούχα με τίτλο ‘’Υπερσυνείδητος – Η μεγαλοφυΐα μέσα σου’’, το οποίο θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Μπουραντάς, ο Παναγιώτης Δαμάσκος και η Χριστίνα Τσαλίκη, ενώ θα συμμετάσχουν ο Σωκράτης Αλαφούζος και η Coni Ciongoli Koepfinger.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αν υπήρχε κβαντική επιστήμη του θεάτρου, θα λέγαμε ότι το βιβλίο αυτό είναι το ζωτικό της εγχειρίδιο. Σε μια εποχή που τέχνες και επιστήμες συγκλίνουν περισσότερο από ποτέ, η συγγραφέας έρχεται να γεφυρώσει τις θεωρίες της κβαντικής φυσικής, το mindfulness και τη Μέθοδο του περίφημου Actors Studio σε μια νέα αρμονία.

Δεν τοποθετούνται νέα θεμέλια αλλά χτίζονται νέα επίπεδα κατανόησης, πέρα από το «αναλύω και στοχάζομαι» στο «βιώνω και υπάρχω», ακολουθώντας τα σύγχρονα ρεύματα της ψυχολογικής σκέψης και θεραπείας, στο εδώ και τώρα του προσώπου, αντανακλώντας τους υπαρξιακούς Yalom και Rogers και το Method Acting του σήμερα.

Ψάχνοντας αυτό που ήδη γνωρίζουμε, το βιβλίο εμβαθύνει και εμπλουτίζει τη θεωρία των παράλληλων συμπάντων και της κβαντικής διεμπλοκής παρατηρητή-παρατηρούμενου, φέρνοντάς την στα μέτρα του ηθοποιού, εισάγοντας τη θεωρία των frames, τη συγχρονικότητα του ηθοποιού με τους χαρακτήρες του που περιμένουν να αναδυθούν μέσα από τον σωστό συντονισμό.

Αυτό το βιβλίο είναι το κλειδί της καλλιτεχνικής συνείδησης και της υπαρξιακής επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα, ανοίγοντας ορίζοντες περαιτέρω μελέτης της ανθρώπινης εξέλιξης, μετατρέποντας το φόβο σε δύναμη και εισάγοντας ένα νέο καλλιτεχνικό ήθος στην αισθητική εμπειρία.

Το βιβλίο είναι ‘’Amazon best seller in Theater and Production’’ και κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο “Supraconscious, the Genius within You”.

H Μαρία Όλον Tσαρούχα

Η Μαρία Όλον Tσαρούχα ερευνά τα φιλοσοφικά συστήματα που μελετούν την ανθρώπινη φύση, την προσωπική ανάπτυξη και συνειδητότητα. Είναι η δημιουργός της Supraconscious You θεωρίας και της Perceptual Acting and Directing θεωρίας και μεθόδου.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης που εισάγει τη φιλοσοφία της κβαντικής φυσικής, τις νέες τάσεις της ψυχολογίας, την αυτογνωσία, τη νευροεπιστήμη, το διαλογισμό, την ενσυναίσθηση, το νέο αξιακό σύστημα Ethos, ως εργαλεία προς εξέλιξη της ανθρώπινης συνειδητότητας σε σχέση με την υποκριτική τέχνη.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας της ως ηθοποιού, σκηνοθέτριας και δασκάλας θεάτρου στην Ελλάδα και στην Αμερική, ανέπτυξε τη φιλοσοφική και πρακτική προσέγγιση για μια νέα ερμηνεία του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος δρών στη ζωή και στη σκηνή. Έγραψε το πρώτο της βιβλίο σε ηλικία δεκατριών ετών και έχει αναγνωριστεί ως η νεότερη Ελληνίδα συγγραφέας.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών, αρωγό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, σύμβουλος στο Media και Arts Board του Lifeboat Foundation think tank, ιδρυτικό μέλος του Actor’s Society της Αμερικανικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών της Νέας Υόρκης, μέλος του International Association of Professional Women, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Green Eyes Production USA, ιδρυτικό μέλος της Mentoria Greece Education Association. Συμμετείχε στο TEDXAUEB, παρουσιάζοντας το έργο της μέσω της παράστασης ‘’Knowing thyself, the eternal process’’.

Εργάζεται βοηθώντας τις ευάλωτες ομάδες γυναικών, παιδιών και νέων. Η έρευνα και η μελέτη της για τον υπερσυνείδητο ηθοποιό/άνθρωπο ξεκίνησε δεκαεπτά χρόνια πριν και βρίσκεται σε εξέλιξη.

> Πληροφορίες

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: