Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δράση σε πορτοκαλί φόντο για να γίνει παρελθόν η βία…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 27/11/2020

Φωταγωγήθηκαν Δημοτικό και Ρολόι σαν συμμετοχή του Πειραιά στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

|> Στα πορτοκαλί χθες ο Πειραιάς, σαν μια συμβολική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και την Καταπολέμηση της Ενδοοικογενειακής Βίας. Συγκεκριμένα, το Πέτρινο Ρολόϊ στο Πασαλιμάνι και το Δημοτικό Θέατρο, φωτίστηκαν με πορτοκαλί φωτισμό.

Οι σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Πειραιά, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

O Δήμος Πειραιά, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών συμμετείχε στη δράση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με σύνθημα «Έχεις Φωνή», για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας, φωτίζοντας σε χρώμα πορτοκαλί το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Be Secure – Feel Secure» στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Πειραιά και έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της αστικής ασφάλειας μέσω της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής στην πόλη του Πειραιά.

Με τη συμβολική αυτή δράση, ο Δήμος Πειραιά στέλνει ένα κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, καθώς και την ενθάρρυνση της κοινωνίας και των θυμάτων στην αναζήτηση υποστήριξης και στην καταπολέμηση του φόβου.

Με το μήνυμα «Δεν Είσαι Μόνη» σηματοδοτήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης. Με αυτή την πρωτοβουλία, οι γυναίκες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πειραιά, ανεξαρτήτως παρατάξεων, δηλώνουν παρούσες και ενωμένες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα που έχουν συστήσει οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, φωταγωγήθηκαν επίσης κτίρια και εμβληματικά σημεία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η Γέφυρα «Καλατράβα» στη λεωφόρο Μεσογείων. Επίσης, στη δράση συμμετείχε και η Περιφέρεια Αττικής με μήνυμα ευαισθητοποίησης στους 24 ηλεκτρονικούς πίνακες που διαθέτει στους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

‘Επίσης…

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η συμβολική δράση που είχε τίτλο: «Orange the World»,  πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πειραιά και την Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού και Παράδοσης «Λίνα Λαβούτα Μαντά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: