Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χαιρετισμός Μώραλη στην ημερίδα του “Καλού Ποιμένα” στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/05/2016

Δήλωση συμπαράστασης

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων  Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν», με θέμα: «Η εξελικτική διαδρομή του παιδιού από την φιλοξενία στην οικογένεια: Πρόληψη, παρέμβαση και αντιμετώπιση ψυχικών παθογενειών του παιδιού»,  στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του, είπε:

«Γνωρίζω την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά και τη Στέγη Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» από την προεκλογική περίοδο, όταν πριν περίπου δύο χρόνια, πρωτοεπισκεφθήκαμε με την σύζυγό μου τον «Καλό Ποιμένα» και γνωριστήκαμε με την κυρία Αγγελική Κουζούμη.

Εκτιμώ ιδιαίτερα τη δουλειά που γίνεται εκεί, όπως όλοι μας, πιστεύω. Είναι μια σημαντική δουλειά. Έχω πιστοποιήσει κι εγώ «ιδίοις όμμασι», αυτά που ανέφερε πριν ο αντιπρόεδρος: τη χαρά, την ικανότητα, την ευγένεια και τους τρόπους των παιδιών αυτών και πραγματικά δεν υπολείπονται σε τίποτα από τα παιδιά που μεγαλώνουν υπό διαφορετικές συνθήκες.

poimenas

Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά για να είμαι ειλικρινής, η προσφορά του δήμου δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Σε  ένα περιβάλλον δύσκολο οικονομικά για τη χώρα και για την πόλη του Πειραιά, δεν έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες.  Προσπαθούμε λοιπόν να καλύψουμε αυτό το κενό της υλικής βοήθειας, με την  παρουσία μας, με την ηθική μας συμπαράσταση και όπου μπορούμε,  πράγματι να βοηθήσουμε οικονομικά ή με υλικοτεχνικά μέσα ή ό,τι άλλο λείπει από τον «Καλό Ποιμένα».

Μακάρι να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να κάνουμε πολύ περισσότερα κι εμείς και το υπουργείο. Γιατί φαντάζομαι, αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα θα έχει και το υπουργείο όπως όλη η χώρα. Νομίζω ότι και η παρουσία, σημειολογικά των εκπροσώπων της πόλης και του δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη, των προέδρων των φορέων της πόλης  είναι σημαντική. Έχει σημασία να βρισκόμαστε στον  «Καλό Ποιμένα» στις εκδηλώσεις και στις ημερίδες που γίνονται. Δείχνουμε έτσι το ενδιαφέρον μας και δίνουμε ένα μήνυμα, όπως σήμερα εδώ και του χρόνου σε αντίστοιχη  ημερίδα να βοηθήσει και ο Δήμος να είναι γεμάτες οι αίθουσες, σε μεγαλύτερες αίθουσες γιατί αυτές οι ημερίδες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η πρόεδρος  κα Αρναούτη – Μπλέτσα, είναι αξιόλογη με κύρος, με ηθική, με εντιμότητα, με προσφορά. Χαίρομαι που είμαι εδώ κι εγώ και η οικογένειά μου, όχι ολόκληρη, τα τρία από τα τέσσερα μέλη και θα συνεχίσουμε για τα επόμενα τρία χρόνια όσο θα είμαι δήμαρχος στον Πειραιά, με μεγαλύτερη ένταση να είμαστε κοντά στον «Καλό Ποιμένα». Έχουμε ιδέες. Από ότι έμαθα, έχετε ένα θέμα με τα camp, ότι σταμάτησε μια συνεργασία με την εκκλησία. Όλα αυτά πρέπει να τα μαθαίνουμε και πραγματικά σε τέτοιους τομείς μπορούμε να βοηθήσουμε και να είμαστε κοντά. Οπότε δεσμευόμαστε. Θα το πράξουμε αυτό για τα επόμενα τρία χρόνια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: