Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χαμόγελο μέσα από τις στάχτες… ήταν αυτό που χάρισε χθες το βράδυ στην Ελλάδα ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 25/08/2023

Μετά από έναν αγώνα-θρίλερ, πήρε με 8.52 μ. το χρυσό στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Βουδαπέστης

Τ/Π |> Παρένθεση στο δράμα που ζει ο Έλληνας με τις φωτιές, ήταν αυτό που κατάφερε χθες το βράδυ ο Μίλτος «μας» στην Βουδαπέστη, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου.

Ο 25χρονος άλτης Μίλτος Τεντόγλου, αυτός ο αθλητής-υπόδειγμα, κατάφερε περίτρανη νίκη με 8.52 μ., αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση δύο Τζαμαϊκανούς. Τον απειλητικό Γέϊν Πίνοκ με 8.50 μ. και τον Τάτζεϊ Γκέϊλ με 8,27 μ.

Το χρυσό δεν το φέρεσαι με άνεση ο Μίλτος Τεντόγλου, αφού μάς… κοψοχόλιασε, πριν κάνει το έκτο άλμα του, με το οποίο σήκωσε όλο το στάδιο για να τον χειροκροτεί.

Στο πρώτο άλμα ο Μίλτος «πέταξε» στα 8.50 μ. (κορυφαία εφετινή επίδοση), στη δεύτερη προσπάθεια πάτησε γραμμή και ακυρώθηκε στην τρίτη προσπάθεια πήγε στα 8.39, στην τέταρτη προσπάθεια ο Μίλτος πάλι ακυρώθηκε και στην πέμπτη προσπάθεια πήδηξε 8.30 μ.

Πριν κάνει την έκτη και τελευταία και νικηφόρα προσπάθεια, ο κυρίως αντίπαλός του Γέϊν Πίνοκ είχε καταστεί αρκετά απειλητικός επειδή είχε πηδήξει και αυτός 8.50 μ. και 8.40 μ., δηλαδή ένα εκατοστόμετρο μπροστά από τον Τεντόγλου! Όμως ο Τζαμαϊκανός «έγραψε» ένα 8.03 μ. και ένα 7.96 μ. συν ένα άκυρο…

Και όλα τέλειωσαν όταν ο Μίλτος «απάντησε» με… 8.52 μ.! Συνήθισε να κερδίζει τις νίκες του στην τελευταία προσπάθεια…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: