Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψυχόδραμα: Νέος κύκλος εργαστηρίων γνωριμίας για ενήλικες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 23/01/2023

Αύριο γίνεται η αρχή με τρεις δωρεάν συναντήσεις στο παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Ν. Φάληρο 

|> Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν νέο κύκλο εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες, στο παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην Γ’ Δημοτική Κοινότητα (Δημητρίου Φαληρέως 5, 1ος όροφος).

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε τρεις δωρεάν συναντήσεις με την πρώτη να αρχίζει αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 19:00.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

Το Ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας, που δημιούργησε ο ψυχίατρος Jacob Levy Moreno, ο οποίος είχε ως όραμά του την ισότιμη και από καρδιάς σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους.

Η ψυχοδραματική διαδικασία «ξυπνά» τον αυθορμητισμό που έχουμε ως παιδιά και χάνουμε καθώς μεγαλώνουμε, δηλαδή την ικανότητα να κάνουμε το κατάλληλο πράγμα την κατάλληλη στιγμή, να αντιδρούμε αυθεντικά και σε επαφή με τον εαυτό μας στις προκλήσεις της ζωής.

Τα εισαγωγικά εργαστήρια είναι μια πρώτη γνωριμία με τη φιλοσοφία του ψυχοδράματος. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν εξοικείωση με τεχνικές θεάτρου. Καλούνται να είναι ο εαυτός τους, με στόχο τη συνειδητοποίηση των δικών τους ρόλων και του τρόπου που δρουν στην ζωή τους.

Σ’ αυτό το «ταξίδι» οι ενήλικες θα έχουν την καθοδήγηση του ψυχοδραματιστή, θεατρολόγου Νίκου – Άγγελου Παγώνη και της ψυχοδραματίστριας, ψυχολόγου Φαίης Τσιγαρίδα.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ_F

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες-εγγραφές: Τηλ. 214.4090155 ( 09:00 – 14:00), Νίκος – Άγγελος Παγώνης 6938,524479 ( 12:00 – 19:00), Φαίη Τσιγαρίδα 6985.859845 (12:00 – 19:00).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: