Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικού Τραγουδιού (1950-2018)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/02/2019
Όλη η ελληνική δισκογραφία συγκεντρωμένη σε ένα DVD που φιλοξενεί 159.654 τραγούδια!

|> Στα… ράφια βρίσκεται ήδη το DVD που περιέχει τον πλήρη κατάλογο των ελληνικών δίσκων στις 33 στροφές και στα CD, είτε κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, το οποίο εκδίδεται κάθε χρόνο, από το 1990 σε βιβλίο και από το 2000 σε DVD. Και η υπογραφή αυτού της μοναδικής πολιτισμικής προφοράς είναι του Πέτρου Δραγουμάνου (φωτό).

Το τελευταίο της Εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τραγουδιού DVD περιέχει 46.417 ελληνικούς δίσκους CD, LP, singles από το 1950 έως σήμερα και τα ονόματα 19.898 Ελλήνων τραγουδιστών, συνθετών, στιχουργών και συγκροτημάτων.

Για κάθε δίσκο…
Το εξώφυλλο, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, τα τραγούδια που περιέχει, έτος και μήνας κυκλοφορίας, εταιρεία και κωδικός του δίσκου κ.ά.

Για κάθε τραγούδι…
Ο τραγουδιστής, ο συνθέτης, ο στιχουργός. Η πρώτη ηχογράφηση και όλες οι επόμενες. Ποιο έτος κυκλοφόρησε η κάθε μία και σε ποιο δίσκο περιέχεται.

Συνολικά περιλαμβάνονται 159.654 τραγούδια. Για κάθε τραγουδιστή ή συνθέτη ή στιχουργό ή συγκρότημα, υπάρχουν αναλυτικά: η προσωπική δισκογραφία και οι συμμετοχές του, σε αλφαβητική ή χρονολογική σειρά.

Ακόμη επιτρέπει συνδυασμένες αναζητήσεις. όπως:

  • Σε ποιους δίσκους συνεργάστηκαν συνθέτης με τραγουδιστή;
  • Συνθέτης με στιχουργό; Δύο τραγουδιστές;
  • Ποιοι δίσκοι κυκλοφόρησαν συγκεκριμένο έτος;
  • Ποιοι είναι όλοι οι δίσκοι ενός label ή μιας εταιρείας;

Σημειώνεται ότι το DVD τρέχει σε περιβάλλον Windows, δεν περιέχει αρχεία ήχου και αποστέλλεται με αντικαταβολή 25 ευρώ. (Τηλ.: 6932.850519 – e-mail: madakos@gmail.com.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: