Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όπως κάθε Πρωτομαγιά στις 12μ., έχουμε ραντεβού στου Αλέκου…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 01/05/2024

Πέρασαν 48 χρόνια από τότε που ο Αλέξανδρος Παναγούλης έχανε τη ζωή του…

Τ/Π |>Ήταν ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 1976, που ο Αλέκος Παναγούλης πέρασε στην Ιστορία. Σήμερα στις 12 μ. πραγματοποιείται το καθιερωμένο Μνημόσυνο, στον τάφο του στο Α’ Νεκροταφείο. Θα είμαστε εκεί. Έλα κι εσύ!

Τα 85 χρόνια του θα γιόρταζε στις 2 Ιουλίου ο Αλέκος Παναγούλης, αλλά έμελλε να ”δραπετεύσει” στα 37 του. Και σήμερα να μνημονεύουμε την 48η επέτειο από την απουσία του.

Η Πρωτομαγιά του 1976, έχει αφήσει πικρές θύμησες, καθώς η Δημοκρατία πληγώθηκε με την απώλεια ενός Ήρωα, ενός αξιοπρεπούς πολιτικού και ηγέτη της ΕΔΗΝ – της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας “του”.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Αλέκος Παναγούλης θα είναι ο οδηγός κάθε νεολαίου δημοκράτη και ο μπροστάρης σε κάθε αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Όσοι ΕΔΗΝίτες είχαμε την τύχη να βρεθούμε δίπλα του, ο Αλέξανδρος Παναγούλης συνεχίζει να κατέχει την κυρίαρχο θέση στις καρδιές μας, αλλά και να είναι υπόδειγμα αντρειοσύνης, ήθους και μεγαλοθυμίας. Και ποιος δεν θα θυμάται εκείνο το: «Όταν λες την αλήθεια είσαι άτρωτος!». Αυτό για τους τότε ΕΔΗΝίτες, αλλά και για κάθε σημερινό νεολαίο…

Επειδή όσο περνούν τα χρόνια όλο και… ξεχνιώμαστε, ας σημειωθεί ότι ο Αλέκος Παναγούλης, ήταν βουλευτής, εκλεγμένος με την Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ), αλλά είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά, παρέμενε αρχηγός της νεολαίας του κόμματος (Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία -ΕΔΗΝ), όμως χωρίς να έχει σκοπό να προσχωρήσει σε άλλον κομματικό χώρο. Κι αυτό επειδή είχε και “έχει” τη νεολαία του – τους ΕΔΗΝίτες! Όσοι απέμειναν…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: