Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όχι στην έκδοση των 8, όσο η Άγκυρα σνομπάρει διεθνές δίκαιο και αποφάσεις του ΟΗΕ

ΚΟΣΜΟΣ στις 17/07/2016

Όχι άλλοι Οτσαλάν!

Τ/Π |> Το αίτημα ή μάλλον η απαίτηση της Τουρκίας για να παραδώσει η Ελλάδα του οκτώ στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο, ίσως θα πρέπει να εκληφθεί από ελληνικής πλευράς ως… τσαμπουκάς.

Το «αίτημα» θα μπορούσε να είναι θεμιτό στην περίπτωση που η Τουρκία, δεν απαιτούσε μόνον τους διεθνείς κανόνες περί πολικού ασύλου. Όμως από τη στιγμή που η Τουρκία έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΟΗΕ για αποχώρηση των στρατευμάτων από την Κύπρο και συνεχίζει και «γράφει» κανονικά τις «παρατηρήσεις» για τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, ποιος ο λόγος να τηρηθούν τα «νόμιμα» για την παράδοση των Τούρκων «πραξικοπηματιών»;

Ας το σκεφθεί καλύτερα η ελληνική διπλωματία, πριν αποφασίσει την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών…

Τέλος, όπως γίνεται αντιληπτό το καθεστώς Ερντογάν δε δείχνει να υφίσταται και πολύ. Οι σπασμωδικές κινήσεις και η «λογοδιάρροια» μαρτυρούν ότι το «σουλτανάτο» παραπαίει.

Η απαίτηση του Ταγίπ Ερντογάν για την έκδοση από τις ΗΠΑ του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και η… απειλητική δήλωση του υπουργού Εργασίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι χαρακτηριστικές εκφράσεις «τρέλας».

Είπε το άτομο: «Όσο κρατάνε εκεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό». Βέβαια, για όλα φταίνε οι… Αμερικάνοι!

Περί το πραξικοπήματος σε διπλανή στήλη…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: