Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Εθνικός, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, οι παλαίμαχοι και ο μέγας… Εθνικάρας!

Χωρίς κατηγορία στις 31/01/2016
 Κυανόλευκος Πειραιάς!

Σε μία εκδήλωση ιδιαίτερα ξεχωριστή και διανθισμένη από την παρουσία των παιδιών-αθλητών των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Εθνικού, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η αίθουσα της ελληνογαλλικής σχολής “Saint Paul”πλημμύρισε από δεκάδες παιδιά και φίλαθλους της ιστορικής πειραϊκής ομάδας.

Ήταν μία εκδήλωση η οποία δεν είχε σκοπό να μείνει μόνο στο καθαρό κομμάτι της κοπής της πίτας των Ακαδημιών, αλλά ήθελε με μοναδικό τρόπο να συνδέσει το μέλλον, με τον παρόν αλλά και το παρελθόν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) και ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος (ΝΔ), που βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο του Εθνικού Αλέξη Αγγελόπουλο και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καπράνο, αντιστοίχως.

Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αντώνης Πρίντεζης, ο προπονητής της πρώτης ομάδας Θύμιος Γεωργούλης,οι τρεις αρχηγοί Στρατάκης, Σούφλας, Στασινός,o πρώην πρόεδρος του Εθνικού Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο ιατρός Γεώργιος Βίτσας που είναι και πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της “Saint Paul”, καθώς και οι κ.κ. Σταματάτος και Μαρούλης από την ΕΠΣΠ και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των διακρίσεων, βραβεύτηκε ο παλαίμαχος του Εθνικού, Ανδρέας Αντωνάτος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον πιο μικρό παίκτη των Ακαδημιών! Επίσης βραβεύτηκε το φιλανθρωπικό σωματείο “Παιδικό Σπίτι”, με το οποίο ο Εθνικός έχει άρρηκτη σχέση και βέβαια ο ένας και μοναδικός – ο κυρ Γιάννης ο Μαντζουράνης – γνωστότερος ως “Εθνικάρας”, ο οποίος με τη χαρακτηριστική του φωνή έκανε την αίθουσα… γήπεδο!

Στην ομιλία του ο υπεύθυνος των Ακαδημιών Αντώνης Γρηγοριάδης, είπε:

Φιλοσοφία και σκοπός της ακαδημίας μας είναι μέσω της μεθοδικής άθλησης, η διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο ,που είναι τρόπος ζωής και μία συντομογραφία της κοινωνίας μας. Ετσι προσπαθούμε να θέσουμε ως βάση στα παιδιά της ακαδημίας μας για σωστό αθλητισμό για τη σωστή πνευματική και ψυχική τους καλλιέργεια. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι στην ακαδημία μας να έχουμε ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά.

Το δεύτερο να προωθήσουμε σταδιακά παίκτες στη πρώτη ομάδα που ήδη συμβαίνει . Και ευχαριστούμε τον προπονητή της πρώτης ομάδας κύριο Γεωργούλη και τον κ. Μακρή που ήταν δύο χρόνια κοντά μας.

Το τρίτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να γεννήσουμε νέα γενιά φιλάθλων της ομάδας μας. Πολλά παιδιά θα παίξουν ποδόσφαιρο αλλά το θέμα είναι να γίνουν φίλαθλοι της ιστορικής αυτής ομάδας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Τέταρτο, είναι να συμβούν όλα αυτά στο δικό μας γήπεδο. Να υπάρχουν χαρούμενα και ευτυχισμένα αγωνιστικά έτοιμα παιδιά που θα παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα στο δικό τους γήπεδο. Το γήπεδο του Εθνικού Πειραιώς.

Έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο που ακολουθούμε αυτά τα δύο χρόνια, έχουμε ένα οργανωτικό σχήμα , έχουμε την ανταπόκριση των γονέων,κυρίως στο κομμάτι που έχει να κάνει με την αγωνιστική μας φιλοσοφία .Να πούμε ότι φέτος δημιουργήσαμε νέο τμήμα ακαδημιών στον Ελαιώνα, και πήγαμε για πρώτη φορά μακριά από το ευρύτερο κομμάτι του Πειραιά, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την ψυχή των Ακαδημιών ,τον κύριο Άγγελο Κοτζαπαναγιώτη και τον προπονητή Παναγιώτη Ντούνια .

Έχω παρακολουθήσει τη δουλειά και πρέπει να πω ότι έμεινα εντυπωσιασμένος από την δουλειά τους και την αγωνιστικότητα των παιδιών. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο που ασχολείται πολύ και προπονεί τα παιδιά μας.

Και για το τέλος θέλω να πω κάτι.Υπάρχουν σύλλογοι που λένε πως είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα. Και υπάρχουν ομάδες που είναι κάτι περισσότερο χωρίς να το διαφημίζουν. Και θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι, αυτή η ομάδα είναι ο Εθνικός.Θυμάμαι παλιά στο Καραισκάκη παιχνίδια που είχαμε 40.000 κόσμο όπως π.χ. σε ματς με τον Ηρακλή της εποχής Χατζηπαναγή και ερχόταν πολύς κόσμος, γιατί ανέκαθεν ο Εθνικός είχε αγωνιστική συνέπεια και φίλαθλο πνεύμα.

Πραγματικά σαν ακαδημία έχουμε πολλά που μπορούμε να κάνουμε και να προχωρήσουμε.

Εκτός από ένα πράγμα που δεν εξαρτάται από εμάς. Και αυτό είναι το γήπεδο. Γήπεδο δεν έχουμε. Και δεν θα πω ότι είναι αμαρτία αλλά θα πω ότι είναι ένας μεγάλος προβληματισμός γιατί ο Εθνικός δεν έχει αποκτήσει ακόμα το δικό του χώρο. Και εδώ θα πω κάτι. Όλα αυτά που έχουμε πετύχει και προσπαθούμε να κάνουμε για το μέλλον δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μας που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Αγγελόπουλο”…

Τις βραβεύσεις στα τμήματα, πραγματοποίησαν οι 3 αρχηγοί με τον Άκη Στρατάκη να μοιράζεται με τους παριστάμενους την είδηση ότι σε λίγο καιρό θα γίνει πατέρας! Είπε:

“Επειδή σε λίγο καιρό θα γίνω και εγώ πατέρας και αρχίζω να αισθάνομαι πράγματα πέρα από όλα θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι που βλέπω εδώ πρόσωπα χαμογελαστά, μπορώ να πω ότι νιώθω περίεργα γιατί αν και βρίσκομαι αρκετά χρόνια στην ομάδα, αρχίζω και καταλαβαίνω ακόμα καλύτερα το μέγεθος του συλλόγου ,θα στείλω το μήνυμα στα παιδιά να αγαπάνε την ομάδα και να είναι μόνο Εθνικοί!”.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Σούφλας τόνισε:

“Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στα παιδιά. Πρώτα απ΄ όλα να έχετε στο μυαλό σας το σχολείο και το ποδόσφαιρο ακολουθεί… Υγεία και δύναμη σε όλους!”.

 

 

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: