Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλληνας υπουργός βρήκε… λύση για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας!

ΕΛΛΑΔΑ στις 29/02/2016

Είμαστε για… φερετζέδες!

Τουλάχιστον “περίεργη” μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή δήλωση του αν. υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, ότι «το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν».

Εάν δεν συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο τη δήλωσή του, ο κατά τα άλλα αξιόλογος συνάδελφος, κάλλιστα θα μπορούσε να διερωτηθεί κάποιος “ήθελε και το είπε ή του ξέφυγε;“.

Δυστυχώς, “ήθελε και το είπε!“, καθώς μιλώντας στο “Παραπολιτικά fm”, αφού διευκρίνισε ότι «όσοι δεν δικαιούνται διεθνή προστασία πρέπει να επιστρέψουν, όσοι δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία θα μείνουν», πρόσθεσε:

«Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους; Ο ανθρωπισμός της Ελλάδος είναι και αυτός ότι θα δώσει καταφύγιο σε κάποιους ανθρώπους. Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα; Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους».

Άραγε, συμφωνεί η κυβέρνηση με την εν λόγω δήλωση του αν. υπουργού Εξωτερικών; Ας περιμένουμε κάποιο  “mea culpa” από τον κ. Ξυδάκη, καθώς κάτι τέτοιες δηλώσεις δεν πρέπει να “μένουν”, εκτός και αν υπάρχει λόγος. Εάν ισχύει το τελευταίο, τότε είμαστε για… φερετζέδες! Ίδωμεν…
Τ/Π

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: