Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιδρύθηκε Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και έγινε η Γενική Συνέλευση

Χωρίς κατηγορία στις 26/01/2017

Πρόεδρος Κ. Αντωνόπουλος

Την 1η Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στην Αθήνα το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα για να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων με τις χώρες της Ν.Α. Ασίας και της Άπω Ανατολής και στο άνοιγμα νέων αγορών για ελληνικές εταιρίες.

Παρουσιάζοντας τους στόχους της πρωτοβουλίας και την εμπειρία του από την περιοχή ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είπε ότι οι ασιατικές αγορές έχουν αναπτυξιακή προοπτική, μεγάλο μέγεθος καθώς ο πληθυσμός απλώνεται πέραν των κέντρων και σε μεγάλες περιφέρειες, προσφέρουν ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής, εκσυγχρονίζουν τις υποδομές τους και εισάγουν διαρκώς νέες τεχνολογίες, προσφέρουν κίνητρα για επενδύσεις, ενώ αυξάνεται η αγοραστική δύναμη της μεσαίας τάξης που στρέφεται σε δυτικά προϊόντα. Για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν απαιτείται στρατηγική στόχευση, επιμονή, τοπική παρουσία, κατάλληλοι συνεργάτες και το χτίσιμο σχέσης εμπιστοσύνης με τους Ασιάτες.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών Λ. Αμπατής, ενώ παρέστησαν οι πρέσβεις της Ιαπωνίας Masuo Nishibayashi, της Ν.Κορέας Ahn Youngjip, Ινδίας Manimekalai Murugesan, του Ιράν .Majid Shabestari και του Μπαγκλαντές Jashim Uddin. Επίσης, οι επιτετραμμένοι και ακόλουθοι των πρεσβειών Ινδονησίας, Βιετνάμ, Φιλιππίνων, Καζακστάν και της αντιπροσωπείας του Ταιβάν, όπως και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και εκπρόσωποι του Enterprise Greece και του ΕΒΕΑ.

Στο συμβούλιο μετέχουν 40 εταιρίες από τους κλάδους τροφίμων, οινοποιίας, μηχανημάτων, χαλυβουργίας, φαρμακευτικών-καλλυντικών, χημικών, κατασκευών και δομικών υλικών, τεχνολογίας, οικιακού εξοπλισμού, ναυτιλίας, τουρισμού. Φιλοδοξώντας να υποστηρίζει πρακτικά τα μέλη του το συμβούλιο θα δραστηριοποιηθεί σε 3 άξονες:

  • Παροχή στοχευμένης πληροφόρησης για οικονομικές εξελίξεις, επιχειρηματικό περιβάλλον και τάσεις, επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες, διοργάνωση ενημερωτικών Ημερίδων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις
  • Πραγματοποίηση Επιχειρηματικών Αποστολών με αποκλειστικό σκοπό τις Β2Β συναντήσεις με δυνητικούς εταίρους και συνεργάτες με βάση τις ειδικότερες επιδιώξεις των ελληνικών εταιριών
  • Υποστήριξη εταιρικών σχεδίων των μελών, coaching για προσέγγιση και δικτύωση με ασιατικές εταιρίες

Πληροφορίες: Γιάννης Πατσιαβός, yannispatsiavos@yahoo.com, τηλ. 6945.234747

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: