Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάρτυ στη Σωτήρος, Κούλουμα στη Φρεαττύδα και αναβίωση της Τρούμπας, με… άδεια του δήμου!

Χωρίς κατηγορία στις 25/02/2017

Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο, αύριο Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, ο δήμος Πειραιά ολοκληρώνει την “παρουσία” στις φετινές απόκριες. Όπως ανακοινώθηκε, το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα Σάββατο, ένα πάρτυ με πολλά events το πρωί στη Σωτήρος, την Κυριακή το βράδυ ένα άλλο πάρτυ στην περιοχή όπου υπήρχε η κακόφημη γειτονιά της Τρούμπας (!) και την Καθαρά Δευτέρα σαρακοστιανό γλέντι στη Φρεαττύδα.

Αναλυτικά:

Με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/2 (10:30 – 14:00) , στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, ο δήμος Πειραιά προσκαλεί δημότες και επισκέπτες, να μπουν στο ρυθμό του Καρναβαλιού.

Οι μικροί φίλοι θα ψυχαγωγηθούν με πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως: φουσκωτά παιχνίδια, μουσική, χορό, δημιουργική απασχόληση, παράσταση Καραγκιόζη, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Το πάρτυ θα κορυφωθεί με τη συναυλία των «Otherview». Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά παράλληλα, θα μοιράσει δωροεπιταγές στα παιδιά, ενώ το «Aegean Όμηρος College» θα προσφέρει εδέσματα. Μαζί με τους σπουδαστές θα βρίσκεται και θα τους εμψυχώνει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν μπαλόνια στους μικρούς μας φίλους, ενώ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χαρταετού, με έπαθλα όμορφα δώρα. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Νόνη Δούνια. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

10:30-11:00: Αποκριάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.
11:00 – 14:00: Δραστηριότητες για παιδιά, όπως: Ομαδικά Αποκριάτικα Παιχνίδια: Τρεις ψυχαγωγοί που υποδύονται παιδικούς ήρωες παίζουν μαζί με τα παιδιά συνεχόμενα, διαφορετικά διασκεδαστικά παιχνίδια. Ξυλοπόδαρος: Ο πανύψηλος φίλος των παιδιών με εντυπωσιακό κοστούμι παίζει με μικρούς και μεγάλους. Μασκότ Γιγαντοστολή. Νεράιδα – Face Painter : 2 σταθμοί όπου οι νεράιδες μεταμορφώνουν τα παιδικά πρόσωπα. Κατασκευή Χαρταετού Μινιατούρας: Ο τεχνίτης Προκόπης βοηθάει τα παιδιά και τα καθοδηγεί να φτιάξουν χαρταετό. Κατασκευή Αποκριάτικης Μάσκας: Με πολλά και διαφορετικά υλικά και φαντασία το κάθε παιδί φτιάχνει τη μάσκα του. Μουσική με DJ για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου. Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν παιχνίδια με επιτραπέζιο air hockey, catch the light, ποδοσφαιράκι, και 4 φουσκωτά παιχνίδια. Σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχει επιτήρηση από ειδικούς.
11:30 – 12:30: Παράσταση Καραγκιόζη
12:30 – 14:00: Συναυλία του συγκροτήματος Otherview

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2

Στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων ο δήμος Πειραιά, έχει υπό την αιγίδα του (απίστευτο!) την εκδήλωση «Αναβίωση της Τρούμπας του 1960 σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ», που θα πραγματοποιηθεί από καταστήματα της περιοχής, από τις 6 το απόγευμα! Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των μαγαζιών της άλλοτε κακόφημης περιοχής που αποτελούσε στίγμα για τον Πειραιά, στο πάρτυ θα παρελάσουν πόρνες, νταβατζήδες, κράχτες, ναύτες και μάγκες, που θα «συνθέτουν το απόλυτο κινηματογραφικό σκηνικό, για να σας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή«. Κορίτσια ο στόλος!

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», χορό, τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30 το πρωί, δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. Παράλληλα, ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», θα εκπέμπουν ζωντανά το πρόγραμμα του σταθμού από τη Φρεαττύδα και θα μοιράζουν δώρα στο κοινό. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν αποκριάτικους χορούς με πρωταγωνιστές το κέφι, την αισιοδοξία και τη χαρά, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά θα «πλημμυρίσει» με αποκριάτικες μελωδίες τις εκδηλώσεις στην πόλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: