Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ζωζώ Λιδωρίκη για τις συνεντεύξεις “Μιλώντας με τις μορφές του αιώνα” του Λιδωρίκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 01/04/2017

Σήμερα στις 7 μμ στο Τρίτο

|> Με αφορμή την ολοκλήρωση της αναμετάδοσης (29/10/2016-18/3/2017) της δραματοποιημένης σειράς «Μιλώντας με μορφές του αιώνα – Οι συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη» από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ζωζώ Λιδωρίκη, σύζυγος του Αλέκου Λιδωρίκη, υπεύθυνη του Αρχείου Λιδωρίκη, πρόεδρος της εταιρείας «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού», υποδέχεται την Μάρα Καλούδη στο γραφείο του Αλέκου Λιδωρίκη και μιλά για τον διακεκριμένο Έλληνα δημοσιογράφο, θεατρικό συγγραφέα, λογοτέχνη και ποιητή, σε μια έκτακτη εκπομπή που θα μεταδοθεί σήμερα Σάββατο 1/4 στις 19:00΄.

Η συγκεκριμένη σειρά εκπομπών αποτελείται από αποκλειστικά δημοσιογραφικά κείμενα–συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη, όπως δραματοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν ραδιοφωνικά την περίοδο 1988-1989 και στη συνέχεια μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μίγκα, μουσική επιμέλεια Πλάτωνα Ανδριτσάκη και επιμέλεια παραγωγής Δημήτρη Φραγκουδάκη.

Στις  21 συνεντεύξεις που αποτελούν τη σειρά με γενικό τίτλο «Μιλώντας με μορφές του αιώνα», καταθέτουν τις μαρτυρίες, ιδέες και σκέψεις τους οι:  Μπενίτο Μουσολίνι, Φρανκλίνος Ρούσβελτ, Ζαν Κοκτώ, Μάρλεν Ντήτριχ, Μαίρυλιν Μονρόε, Κυβέλη, Πιραντέλλο, Κλαρκ Γκέημπλ, Κωστής Παλαμάς, Δημήτρης Ροντήρης, Γουλιέλμος Μαρκόνι, Σπύρος Μερκούρης, Ζαν Ανούιγ, Περικλής Βυζάντιος, Κατίνα Παξινού, Λιγνός (Σταν Λόρελ), Ανατόλ Λουνατσάρσκι, Σάμιουελ Γκόλντουϊν, Έλβις Πρίσλει, Μακάριος, Μαρίκα Κοτοπούλη.

Στη ραδιοφωνική αυτή παραγωγή, σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί  δάνεισαν τη φωνή τους στα πρόσωπα που «συνομίλησαν» με τον Αλέκο Λιδωρίκη. Επιμέλεια- Παραγωγή: Μάρα Καλούδη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: