Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Παιχνίδι Κέντρου”: Η πολιτική με αθλητικούς όρους, εκείνο το ποικίλων γεγονότων καλοκαίρι…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/05/2017

Βιβλίο του Νότη Ανανιάδη

|> “Παιχνίδι Κέντρου”. Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί το τελευταίο βιβλίο του Πειραιώτη δημοσιογράφου Νότη Ανανιάδη. Πρόκειται για μια σειρά μικρών χρονογραφημάτων, μια άσκηση ύφους, που παρακολουθούν την πολιτική με αθλητικούς όρους, στην πολιτική σαιζόν 2015-2016  όπου οι ανατροπές, οι ντρίμπλες, οι εκπλήξεις και τα φάουλ, ήταν ο κανόνας.

Ο συνάδελφος Νότης Ανανιάδης, αρχίζει την αναφορά του με εκείνο το καυτό πολιτικά καλοκαίρι, που η Ελλάδα ήταν στο όριο. Δημοψήφισμα, “διόρθωση” του “ΌΧΙ”, πολύωρες διαπραγματεύσεις, συμφωνία με τους δανειστές, ολονύκτιες συνεδριάσεις στη Βουλή…

Και φτάνουμε στα τέλη του Αυγούστου και στην προκήρυξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Νέα νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ και ανάδειξη του αουτσάιντερ Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της. Απότομη συρρίκνωση στο “Ποτάμι” που πριν λίγους μήνες ήταν το κόμμα-έκπληξη. Και η… σαιζόν συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον…

Το σημαντικό στο “Παιχνίδι Κέντρου” είναι ότι ο Νότης Ανανιάδης παρακολουθεί αυτή την “θερμή” πολιτικά περίοδο, βάζοντας τον δημοσιογράφο μπροστά στα γεγονότα και απέναντι σε όσα “εξουσιαστικά” διαδραματίζονται. Έτσι το βιβλίο ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ύφος που διαθέτει.

Το “Παιχνίδι Κέντρου” (εκδόσεις Πλεύσις) βρίσκεται στις προθήκες του πειραϊκού βιβλιοπωλείο Ν. Παρασκευόπουλου  (Καραΐσκου 157, τηλ: 210.4296509, e-mail: npara2@otenet.gr).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: