Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Για τρίτη χρονιά ανεβαίνει στο “Διάχρονο Θέατρο” το έργο «Λέλα Καραγιάννη» με την Μαίρη Βιδάλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/01/2018

Την Παρασκευή 26/1

|> Η «Λέλα Καραγιάννη-Η Μάνα της Αντίστασης», με τη Μαίρη Βιδάλη – ο συγκλονιστικός μονόλογος του Γιώργου Α. Χριστοδούλου εμπνευσμένος από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη – συνεχίζει για τρίτη χρονιά! Και από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή στις 9 μμ, (και μόνο για 10 παραστάσεις!), στο «Διάχρονο Θέατρο» (Πυθέου 50-52, Νέος Κόσμος, τηλ: 210-7233.229).

Για την ιστορία, η ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη, ήταν επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» και εκτελέστηκε από τα στρατεύματα Κατοχής για την δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης, στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, δηλαδή 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του ’44 μαζί με τα πέντε από τα επτά (!) παιδιά της και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. Όμως η ζωή της ήταν πολυκύμαντη και γεμάτη εκπλήξεις από τα παιδικά της χρόνια. Όλα αυτά, καθιστούν τον μονόλογο, καθηλωτικό με μία αξιόλογη και συναρπαστική ερμηνεία της Μαίρης Βιδάλη.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, σκηνικά-κοστούμια Χάρη Σεπεντζή, σύνθεση προβολών Κατερίνας Μαντέλη, φωτισμοί: Γιώργου Δανεσή και είναι μία παραγωγή του “Διάχρονου Θεάτρου – Μαίρης Βιδάλη”.

 

Απάντηση