Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα… αυτονόητα για τον αδίκως προβληματικό Πειραιά συζήτησαν ο εμπορικός κόσμος με τον δήμαρχο

Χωρίς κατηγορία στις 29/06/2017

Συμφωνία για στενή συνεργασία

|> Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28/6, για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της συσσώρευσης τεράστιων όγκων απορριμμάτων στο κέντρο του Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή του. Συμμετείχαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ) Ν. Μανεσιώτης, οι αντιπρόεδροι Γ. Σωτηρίου και Μ. Πιττάκη, ο γ.γ. και ο αν. γ.γ. Θ. Καπράλος και Γ. Σιδεράκης αντίστοιχα, ο ταμίας του συλλόγου Α. Μασουρίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΣΑΟΝΝΑ και μέλος του δ.σ. του ΕΣΠ Π. Πολιτάκης, παρουσία του αντιδημάρχου Γ. Μελά, του γ.γ. του δήμου Β. Ταταρόπουλου και του δ/ντή του τμήματος Οδοποιίας Α. Κουτσοδόντη.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ μετέφεραν στον δήμαρχο την αγωνία και την δυσαρέσκεια της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ειδικά εν μέσω της τουριστικής περιόδου που διανύουμε και των υψηλών θερμοκρασιών και ζήτησαν την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε  να δοθεί άμεσα μια ουσιαστική και εφαρμόσιμη λύση.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι έχουν κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ και τόνισε ότι το πρόβλημα του δήμου Πειραιά είναι σαφώς μεγαλύτερο, δεδομένου του μεγάλου ποσοστού συμβασιούχων συγκριτικά με άλλους δήμους αστικών κέντρων. Επίσης ανέφερε, ότι σε περίπτωση μη λήξης της απεργίας, θα διερευνηθούν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε επίσης και μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν άμεσα και είναι συνυφασμένα με την βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, όπως το θέμα προσέλκυσης των επισκεπτών κρουαζιέρας.

Τέθηκε η αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου wi fi για την σύγχρονη και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών στην πόλη μας και αποφασίστηκε να κατατεθεί από κοινού αίτημα στην Τραμ ΑΕ για χρήση του συστήματος τηλεματικής των σταθμών του τραμ και διεύρυνσης του wi fi στο κέντρο του Πειραιά.

Ζητήθηκε επίσης η τοποθέτηση stand στα terminal των κρουαζιερόπλοιων, όπως και ο καλλωπισμός του περιπάτου της κρουαζιέρας, αισθητικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, όπως η συντήρηση και ανάπλαση πεζοδρόμων, ο ομοιόμορφος φωτισμός, η περιποίηση του Τινάνειου Κήπου και επανατέθηκε η αναγκαιότητα της διάνοιξης της οδού Σωτήρος, όπου υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για άμεση υλοποίησή της.

Τέθηκε εκ νέου το θέμα του κυκλοφοριακού στο πλαίσιο των έργων του τραμ και του μετρό, κατατέθηκε αίτημα αντιδρόμησης των οδών Νοταρά και Φίλωνος, το θέμα της στάθμευσης, η σήμανση των χώρων φορτοεκφόρτωσης, οι βυθιζόμενοι κάδοι που  σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου θα τεθούν σε λειτουργία τέλος Ιουλίου, η μεταστέγαση των Δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου, τα περίπτερα, η τοποθέτηση  ταμπελών σήμανσης, η ουσιαστική ανάπλαση της οδού Τσαμαδού κ.ά.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας, με στόχο την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

Επίσκεψη εμπόρων στον ΣΕΠ

Εξ άλλου, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε. (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε.), επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και μέλη του δ.σ. του ΕΣΠ, καθώς και επιχειρηματίες του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς. Κατά την επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό κλίμα, οι επιχειρηματίες ξεναγήθηκαν από τον εμπορικό διευθυντή της ΣΕΠ Α. Βαμβακίδη στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και στις αποθήκες Logistics της εταιρείας, ενώ τους παρουσιάστηκαν οι παραγωγικές δυνατότητες και οι αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζει η δραστηριότητα της εταιρείας.

Στη συνέχεια  συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που δίνονται για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων του Πειραιά και της ΣΕΠ ΑΕ, η οποία αναμένεται να αποδώσει πολλαπλά και αμοιβαία οφέλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: