Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο forum “Russia-Europe: Cooperation without frontiers” της Μόσχας, συμμετέχει ο Β. Κορκίδης

Χωρίς κατηγορία στις 29/06/2017

Η ομιλία του προέδρου ΕΣΕΕ-ΕΒΕΠ

|> Στο forum “Russia-Europe: Cooperation without frontiers” που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (29-30/6 στη Μόσχα, συμμετέχει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Στην ομιλία του, που παρευρέθηκαν Ρώσοι επιχειρηματίες αλλά και Ευρωπαίοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ο κ. Κορκίδης παρουσίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η ελληνική οικονομία, τις προοπτικές και τις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται. Ειδικότερα, ανέλυσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζουν ο κλάδος του εμπορίου, τα logistics, ο τουρισμός, ο κλάδος της ενέργειας, οι νέες τεχνολογίες, ο αγροδιατροφικός κλάδος και ο χώρος της υγείας και αφού παρέθεσε και τα αντίστοιχα στοιχεία προς τεκμηρίωση αυτών, κάλεσε τους Ρώσους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Επίσης, υπογράμμισε πως οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία μετρούν πάνω από δύο αιώνες, υπογραμμίζοντας ιστορικά γεγονότα κομβικής σημασίας, αλλά και τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών από το 1774 μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στους έξι κλάδους επενδυτικού ενδιαφέροντος που χαρακτηρίζονται ως “win-win investments”, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης:

  1. Εμπόριο και Μεταφορές (Ελληνικά λιμάνια Περιφερειακά Αεροδρόμια Σιδηροδρομικά και Οδικά Δίκτυα Κέντρα Logistics Υποδομές συναρμολόγησης και διασφάλισης ποιότητας)
  2. Τουρισμός
  3. Ενέργεια
  4. Τηλεπικοινωνίες
  5. Φαρμακευτικά προϊόντα
  6. Αγροτοδιατροφή

Στο τέλος της ομιλίας του υπογράμμισε πως σε πείσμα όλων η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση στηριζόμενη στο ανθρώπινο δυναμικό της και στις σχέσεις στέρεης φιλίας, όπως με τη Ρωσία.

Η  ΕΣΕΕ με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε επιχειρηματικό επίπεδο, την καθιέρωση αποτελεσματικής διαβούλευσης και ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών, την υποστήριξη επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ρωσικών και Ελληνικών ΜμΕ και την προετοιμασία έργων κοινού ενδιαφέροντος, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ένωση Επιχειρηματιών Μόσχας- The Moscow Entrepreneurs’ Association (MEA).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Βασίλης Κορκίδης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέα Φρυγανά και με τον επικεφαλής της διεύθυνσης Διεθνούς και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας του Επιμελητηρίου της Μόσχας  Yury Morozov και τοv υπεύθυνο σχέσεων με την Ελλάδα   δρ. Κωνσταντίνο Αναστασιάδη, με τον πρόεδρο του Ρωσικού Οργανισμού ΜμΕ Alexander Kalinin και με τον γενικό σύμβουλο Πρεσβείας της Ελλάδος στην Μόσχα Ηλία Θανασά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: