Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περιοδεία Γεωργίας Γεννιά σε νησιά του Αργοσαρωνικού, λίγο πριν πριν την τουριστική “επίθεση”

Από 23 έως 27 τρέχ.

|> Οι προοπτικές και τα προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε η βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Γεωργία Γεννιά κατά τη διάρκεια της περιοδείας της από την Παρασκευή 23 έως και την Τρίτη 27/6.

Η Γεωργία Γεννιά  παρευρέθηκε αρχικά στους εορτασμούς της  Ύδρας για τα “Μιαούλεια”, όπου  συνομίλησε με φορείς του νησιού και συνέχισε την περιοδεία της στον δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Στον Γαλατά Τροιζηνίας, συναντήθηκε με το δήμαρχο Κωνσταντίνο Καραγιάννη και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παντελή και ενημερώθηκε για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει μετά το σφράγισμα των ιαματικών λουτρών των Μεθάνων, όπως επίσης και για την ανάγκη στελέχωσης, αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Γαλατά. Για το Κέντρο Υγείας συνομίλησε και με το προσωπικό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις εγκαταστάσεις του. Στο πέρας της επίσκεψης δήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας, το οποίο εξυπηρετεί και τους δημότες του Πόρου.

Τέλος συναντήθηκε και με παραγωγικούς φορείς της περιοχής οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτικού και γεωργικού τομέα.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία της αποτέλεσε ο Πόρος, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού Ιωάννη Δημητριάδη με τον οποίο είχε μια μακρά και παραγωγική συνάντηση. Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου σε Πολυδύναμο, για το οποίο η βουλευτής έχει ήδη καταθέσει ερώτηση, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών του νησιού.

Τέλος η Γεωργία Γεννιά επισκέφθηκε τις Σπέτσες, όπου μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Λυράκη,  πραγματοποιήθκε σύσκεψη με την αντιδήμαρχο Παρασκευή Στόφυλα, τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Ιάσωνα Ορλάνδο, τον εκπρόσωπο του Ναυτικού  Ομίλου Σπετσών Βασίλειο Ορλόφ και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τζένη Λαπατά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών και η περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου στον οποίο στεγάζεται, καθώς και η ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων του νησιού με σκοπό την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη του. Πριν την αναχώρηση της η κ. Γεννιά επισκέφθηκε και το Πολυδύναμο Ιατρείο, το οποίο πλέον ανήκει στον δήμο, όπου βρίσκεται και η Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Γνωρίζοντας τις προοπτικές και τις προκλήσεις των νησιών του Αργοσαρωνικού, η κα Γεννιά δήλωσε στο πέρας της περιοδείας της πως με τη συνέργεια του κράτους, των δημοτικών αρχών και των τοπικών φορέων μπορεί να επιτευχθεί η οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση, καθώς και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: