Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποθέωση Ανδριόπουλου στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/09/2017

Τιμήθηκε από τον δήμαρχο Νικαίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών

|> Με μία μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο μουσικό έργο του Ηλία Ανδριόπουλου, άνοιξε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των 75 θυμάτων του Μπλόκου, που εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του 44’ από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, ενώ κάποιες από τις μελωδίες του εκτέλεσε η 22μελής Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας, που διηύθυνε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης, με σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Γιώργο Γκόλγκαρη, Στέλιο Γκόλγκαρη και Βασίλη Μαστοράκη.

Κάποιες δημιουργίες του τιμώμενου συνθέτη ερμήνευσαν εξαιρετικά ο τραγουδοποιός Δημήτρης Λογαράς και η πολλά υποσχόμενη Δανάη Τσιρώνη, ενώ ο Ηλίας Ανδριόπουλος δεν παρέλειψε να τραγουδήσει ο ίδιος, έχοντας στο πλάϊ του τους δύο ερμηνευτές.

Στο τέλος βραδιάς ο Ηλίας Ανδριόπουλος τιμήθηκε με αναμνηστικές πλακέτες από τον δήμαρχο Νικαίας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιο Γκόλγκαρη.

Σήμερα Κυριακή 24/9, είναι η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ και θα εμφανιστούν οι νεαροί πολυβραβευμένοι σπουδαστές κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Δήμητρα Γιάννου και Σπύρος Μάστορας. Η συναυλία θα κλείσει με το περίφημο κιθαριστικό σύνολο Nikea Guitar Quartet, αποτελούμενο από τους: Δήμητρα Γιάννου, Δανάη Τζούμπα, Γιώργο Γρηγοριάδη και Γιώργο Κανελλόπουλο.

Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και το Δημοτικό Ωδείο, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ, ηχογραφείται από την δισκογραφική εταιρία FMRecords, και θα κυκλοφορήσει στις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής του κόσμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με ώρα έναρξης στις 8 μμ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: