Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η πειραϊκή Τρίτη Ηλικία των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης γιόρτασε με εκδρομή στο Σοφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/10/2017

Δύο εκδρομές – 1300 μέλη!

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, παρευρέθηκαν  στη δωρεάν εκδρομή που διοργάνωσε ο Δήμος την περασμένη Τρίτη για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, στο Σοφικό Κορινθίας. Πρόκειται για τη δεύτερη εκδρομή που πραγματοποιείται στο Σοφικό Κορινθίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας.

Συνολικά στις δύο εκδρομές συμμετείχαν 1.300 μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, τα οποία φιλοξενήθηκαν στο «Ράντζο», όπου απόλαυσαν, γεύμα με πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική. Επίσης, συμμετείχαν  σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Οι εκδρομές στο Σοφικό Κορινθίας, πραγματοποιήθηκαν γι΄ ακόμη μια χρονιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου της και δημοτικού συμβούλου Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, είπε: «Είναι χαρά μου που είμαι για τέταρτη χρονιά μαζί σας. Πιστεύω ότι χαίρεστε αυτές τις εκδρομές, οι οποίες και θα συνεχιστούν. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί πιστεύω ότι στον τομέα των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης πάμε αρκετά καλά. Ποτέ δεν έχω πει ότι όλα είναι τέλεια, ποτέ δεν σας έχω πει ψέματα. Προφανώς πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαστε μία ομάδα ανθρώπων κι εγώ και ο πρώην Δήμαρχος και στενός μου συνεργάτης Χρήστος  Αγραπίδης, ο διευθυντής Νίκος Πλατανησιώτης, η Προϊσταμένη κυρία Πετράκου και όλοι οι άνθρωποι των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης τους οποίους ευχαριστώ για τη δουλειά τους. Είμαστε κοντά σας ώστε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες προς εσάς και να λύνουμε όσα προβλήματα μπορούμε.

Η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα είναι κάθε χρονιά να εμφανιζόμαστε ελαφρώς καλύτεροι. Δεν ξέρω αν πρέπει να ασπαστώ την άποψη του Χρήστου Αγραπίδη ότι έχουμε το πιο πλούσιο πρόγραμμα των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, αλλά και μέσα στους πρώτους να είμαστε, νιώθουμε ικανοποιημένοι. Είμαστε ένας Δήμος με πολλά οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά ανταποκρινόμαστε στον τομέα αυτόν. Προσπαθούμε στους χώρους των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης να προσφέρουμε όσες περισσότερες υπηρεσίες και προγράμματα μπορούμε. Να κάνουμε περισσότερες εκδρομές. Να διοργανώνουμε όπως κάθε χρόνο μία ωραία γιορτή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει και το 2018. Να ερχόμαστε εδώ στο «Ράντζο» στον φίλο  Κυριάκο Σκούρα, τον οποίο ευχαριστούμε  και αυτόν και τους συνεργάτες του για την καλή υποδοχή κάθε χρονιά.

Στόχος είναι να ξεκινήσουμε εκ νέου τις διήμερες- τριήμερες εκδρομές τις οποίες ξέρουμε πόσο θέλετε. Στόχος είναι, ήταν και παραμένει, να ανοίξουμε ένα νέο Κέντρο Αγάπης στην 5η Δημοτική Κοινότητα, που νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη και πιστεύω το 2018 θα το πετύχουμε γιατί το έχουμε καθυστερήσει.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, πάντα, εκτός των συνεργατών μου ευχαριστούμε και τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γιατί ξέρετε ότι ορισμένα από αυτά που επιτυγχάνουμε δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς τη βοήθεια αυτή. Είναι σημαντικό να έχουμε τον μεγάλο σύλλογο της πόλης στο πλάι μας. Ήδη έχω κλείσει κι εγώ κι οι συνεργάτες μου τρία χρόνια στη Δημοτική Αρχή. Ρωτούν αρκετοί αν πάμε καλά στον Πειραιά. Είναι λίγο σχετικό, καθώς πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και πρέπει να πάμε καλύτερα. Αν το πάρουμε συγκριτικά με το τι γίνεται στη χώρα ή σε άλλους Δήμους μπορώ να πω ότι θα ήμασταν ακόμα πιο ικανοποιημένοι. Όμως εγώ και από τον εαυτό μου και από τους συνεργάτες μου, ποτέ δεν πρόκειται να πω ότι είμαι ικανοποιημένος γιατί πάντα πρέπει να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα. Και μπορούμε να τα κάνουμε. Αν δεν μπορούσαμε, θα έλεγα μέχρι εκεί είμαστε, αυτό  μπορούμε κυρίες και κύριοι, γι αυτό θα μας κρίνετε. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα, σε όλους τους τομείς έτσι και στο κομμάτι το δικό σας, τώρα συζητούσαμε με τον Χρήστο Αγραπίδη και την κυρία Πετράκου, τι παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2018, για να σας δώσουμε περισσότερη χαρά.  Μία άποψη ήταν  οι διήμερες και  τριήμερες εκδρομές. Θα σκεφτούμε και άλλες δράσεις γιατί νομίζω υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, που να σας δώσουν χαρά και ικανοποίηση.

Είναι σημαντικό ότι διασκεδάζετε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Αγραπίδη, γιατί με την εμπειρία του, την προσωπικότητά του και τις σχέσεις που έχει  μαζί σας καλύπτει και δικά μου κενά στην επαφή μαζί σας. Και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως και όλους τους άλλους που ανέφερα τον Διευθυντή Νίκο Πλατανησιώτη, την Προϊσταμένη Λίτσα Πετράκου και επαναλαμβάνω ξανά γιατί έχει σημασία και όλους τους ανθρώπους που είναι στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και σας βοηθούν. Τον Βασίλη Καραγιάννη που σας μαθαίνει Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, τα υπόλοιπα προγράμματα που κάνετε και όσους βοηθούν,  ώστε να περνάτε τις ώρες σας καλύτερα. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας και παρόντες σε ό, τι κάνουμε και θα εμπλουτίσουμε τις δράσεις με σκοπό να περνάτε κάθε χρόνο καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ. Καλή διασκέδαση» .

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, είπε: «O δήμαρχος όπως πάντα είναι χαμηλών τόνων και περιορίστηκε σε αυτά που έπρεπε να σας πει. Εγώ φυσικά ως υφιστάμενος και άμεσος συνεργάτης του μπορεί να είμαι σε πιο υψηλούς τόνους. Πρώτα -πρώτα θα ήθελα να σας πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μία φορά η αίθουσα αυτή είναι γεμάτη. Αυτό είναι μεγάλη χαρά. Είναι η τέταρτη χρονιά που με Δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη είμαστε μαζί και κάνουμε αυτήν την ψυχαγωγική επίσκεψη σε ένα θαυμάσιο τοπίο, σε ένα θαυμάσιο μέρος, σε έναν θαυμάσιο χώρο και η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα από την πλευρά σας είναι πολύ μεγάλη. Αντιλαμβάνεστε –  και το ξέρετε ότι το γνωρίζουμε – ότι η ευθύνη μας είναι μεγάλη  και φυσικά ξέρουμε ότι κρινόμαστε από τη δουλειά και για τη δουλειά που κάνουμε  και στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης.  Φιλοδοξία  μας, του Δημάρχου πάνω από όλα που το έχει «περάσει» και σε εμένα και εγώ ως έμπειρος που οκτώ χρόνια Δήμαρχος τα γνωρίζω αυτά,  ήταν τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου, να είναι τα πρώτα στην Ελλάδα. Τώρα φιλοδοξία μας είναι να διατηρήσουμε τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης στην πρώτη θέση σε όλη τη χώρα. Ανησυχείς θα μου πείτε.  Ανησυχείς κύριε Αγραπίδη θα μου πείτε.  Δεν ανησυχώ καθόλου και δεν ανησυχώ γιατί έχουμε μαζί μας τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού  Βαγγέλη Μαρινάκη.  Έχετε ένα στήριγμα, έχετε στήριγμα εμάς. Ξέρετε, εμείς το πιστεύουμε, το νιώθουμε, είμαστε ένα, είμαστε μία οικογένεια. Μαζί προσπαθούμε, μαζί ό,τι κάνουμε τα κάνουμε και σκοπός μας είναι να ομορφύνουμε τη ζωή σας στο μέτρο – που είπε και ο Δήμαρχος – του δυνατού.

Εγώ δεν έχω μάθει στη ζωή μου να χαϊδεύω κανέναν. Είμαι άμεσος συνεργάτης του δημάρχου. O δήμαρχος καλά κάνει και είναι συγκρατημένος, διότι ο δήμαρχος πρέπει να «τρέχει» και τη «σούμα» θα την κάνει στο τέλος. Όταν με ρωτούν πώς πάτε κύριε Αγραπίδη στον δήμο Πειραιά, τους λέω όσον αφορά σε σύγκριση με το κράτος, πάμε απείρως καλύτερα. Όσον αφορά με τους άλλους δήμους, πάμε καλύτερα από κάθε άλλον δήμο. Αυτό να το ξέρετε. Πάμε καλύτερα από κάθε άλλον δήμο και όλα αυτά χάρις στο «κυνηγητό» και στο «τρέξιμο» του Γιάννη  Μώραλη. Να είστε καλά, να περάσετε καλά!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: