Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κουραμπιέδες” των ταγμάτων αλητείας, χτυπούν ευέλπιδες και ό,τι άλλο “θυμίζει” την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία στις 27/10/2017

Δηλαδή καλά είμαστε έτσι;

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Δηλαδή, για να καταλάβω. Είσαι Εύελπις, ήτοι έχεις επιλέξει να υπηρετήσεις στον Ελληνικό Στρατό, ήτοι έχεις αποφασίσει ότι θα έχεις χαμηλές αποδοχές, θα μπορείς, ανά πάσα στιγμή, να βρεθείς “εδώ κι εκεί” εσύ και η οικογένειά σου, θα είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστείς στην πατρίδα και, ως εύελπις, περπατάς με δυο συμφοιτητές σου στο Μοναστηράκι.

Κι εκεί “σου την πέφτουν” οι αληταράδες που “κυβερνούν” την Αθήνα, σε αποκαλούν “δεξιό φασίστα” επειδή απλώς φοράς την τιμημένη στολή του ευέλπιδος και σε τουλουμιάζουν στο ξύλο!

Βεβαίως, σε άλλες εποχές , οι αληταράδες θα είχαν πιαστεί την ίδια στιγμή από τους πολίτες και ή θα τους είχαν σπάσει στο ξύλο ή θα τους είχαν παραδώσει “πακέτο” στην Αστυνομία, η οποία θα είχε σπεύσει αμέσως στο σημείο και θα είχε “μπαγλαρώσει” την κυβερνώσα αλητεία!

Αναφερόμαστε σε εποχές κατά τις οποίες υπήρχε κράτος. Και λειτουργούσε! Σε εποχές που σε κάθε γειτονιά υπήρχε ο αστυνομικός που περιπολούσε, σε εποχές που η Ελλάδα ήταν ακόμη Ελλάδα και στην Ομόνοια, τη Βικτώρια και την Αττικής, άκουγες να μιλούν ελληνικά και δεν νόμιζες ότι βρίσκεσαι στην Βαβέλ…

Τί θα γίνει, όμως, με αυτή την κατάσταση; Πού θα πάει αυτή η αλητεία; Μέχρι πότε θα κινδυνεύει ο πολίτης να πέσει στη μέση κάποιας “εφόδου” των ταγμάτων της αλητείας; Αυτή η έρμη η Χαριλάου Τρικούπη έχει γίνει η “χαρτά του Μολότοφ”! Δεν υπάρχει καλύτερο μνημόσυνο για τον μακαρίτη σοβιετικό πολιτικό! Κάθε μέρα σχεδόν ανάβουν κεριά (μπουκάλια) στο όνομά του τα καλόπαιδα που ξεμπουκάρουν από τα έγκατα του Πολυτεχνείου!

Τι γκρινιάζετε; Τουλάχιστον με τον Τσίπρα έχετε ησυχία“, μου λένε ξένοι διπλωμάτες. Κι όταν τους λέω “Είστε καλά; Πού την βλέπετε την ησυχία; Κάθε βράδυ στην Πατησίων; Στα Εξάρχεια; Στην Χαριλάου Τρικούπη;“, εκείνοι μου απαντούν: “Ελάτε τώρα, αυτά σας πειράζουν; Ξεχάσατε το 2008 που κάηκε η Αθήνα;“. Έτσι μας αξιολογούν. “Καλά είσαστε έτσι, μην ξεχνάτε τί γινόταν πριν την σημερινή κατάσταση!“, είναι η απάντηση των ξένων. Άρα, “καλά είμαστε, ας μην μιλάμε καθόλου και να κάνουμε τον σταυρό μας“.

Αλλά μήπως και θα είσαι καλύτερα αν κάνεις στον σταυρό σου; Μπορεί να σε δουν τίποτα “καλόπαιδα” και να σε ξυλοφορτώσουν χάριν παιδιάς! Άσε που όπως πάμε, σε λίγο καιρό έτσι και σταυροκοπηθείς περνώντας από εκκλησία, μπορεί να φας καμιά μήνυση από τον παρακαθήμενο μουσουλμάνο με βάση τον “αντιρατσιστικό Νόμο”!

Όπως καταλαβαίνετε, “καλά είμαστε, μην ζητάμε περισσότερα!“. Και για να παραμείνουμε “καλά”, σιωπή…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: