Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλα ονόματα στο φημισμένο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διεξάγεται στην Κέρκυρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/11/2017

Σήμερα, 24 και αύριο, 25 (video)

|> Μεγάλη τιμή για την Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας-Βόλου, αποτελεί η πρόσκληση και συμμετοχή της στο φημισμένο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 24 και αύριο Σάββατο 25/11 στην Κέρκυρα, η οποία θα συμπράξει, με τον Πειραιώτη διεθνούς φήμης κιθαριστή, Στέλιο Γκόλγκαρη.

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διοργανώνεται με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ) θα ξεκινήσει με τον καταξιωμένο Πελοποννήσιο συνθέτη-κιθαριστή Γιώργο Παπαδόπουλο και την σολίστ Κωνσταντίνα Τσεκούρα στο φλάουτο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κέρκυρα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, εκτός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιο Γκόλγκαρη θα εμφανιστεί επίσης το περίφημο μουσικό σύνολο “ArtGuitaristas”, υπό την διεύθυνση του περίφημου μαέστρου και κιθαριστή, Πέτρου Ρίστα.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο νεαρός σολίστ Γιώργος Γκόλγκαρης (φωτό), που πρόσφατα εμφανίστηκε ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, εκτελώντας το κοντσέρτο «Ανδαλούζ» του Χοακίν Ροντρίγκο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα και οι: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Άγγελος Μπότσης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης.

Συμμετέχει ακόμη ο μουσικολόγος-κιθαριστής, Δημήτρης Αλαφούζος υπεύθυνος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κέρκυρας και η νεαρή βραβευμένη σολίστ του περσινού 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων Κυριακή Μάϊνα.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης “Καποδίστριας” με ελεύθερη είσοδο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: