Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισε σήμερα το πρόγραμμα των εφοπλιστών, για βοήθεια σε άπορες οικογένειες του Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/11/2017

Με βασικά είδη διατροφής 

|> Πρόγραμμα στήριξης άπορων οικογενειών άρχισε σήμερα Πέμπτη 30/11, στην ΚΟΔΕΠ, μετά από συνεργασία του δήμου Πειραιά με την “Συν-Ένωσις”, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού.

Το πρόγραμμα της “Συν-Ένωσις”, αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα διατίθενται σε μηνιαία βάση σε 107 οικογένειες δημοτών και κατοίκων Πειραιά, που υποστηρίζονται από την ΚΟΔΕΠ και πληρούν προκαθορισμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η “Συν-Ένωσις”, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και αποτελεί τον φορέα κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του είπε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την “Συν-Ένωσις”, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη,  για την πρόθεσή του να στηρίξει οικογένειες της πόλης μας που διαβιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτή η ενέργεια δείχνει ευαισθησία, αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, αξίες που αποτελούν ζητούμενο σε μια κοινωνία που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι΄ αυτή τη συνεργασία,  καθώς δίνουμε τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται ήδη από την ΚΟΔΕΠ -καθώς δεν διαθέτουν ούτε τα αυτονόητα-,  να ζήσουν ανθρώπινα και κυρίως με αξιοπρέπεια. Αναμφισβήτητα είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των ιθυνόντων της “Συν-Ένωσις” για τους άπορους συνανθρώπους μας. Όπως έχω ξαναπεί, οι συνέργειες με σημαντικούς φορείς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, δεν είναι απλώς  απαραίτητες, αλλά αναγκαίες καθώς οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Πειραιά είναι  περιορισμένες. Εύχομαι η διάθεση προσφοράς της “Συν-Ένωσις”, να βρει μιμητές, προκειμένου να στηριχθούν όσο γίνεται περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας».

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) Κορίνα Λαουλάκου, είπε:

«Το πρόγραμμα στήριξης άπορων οικογενειών, που υποστηρίζονται από την ΚΟΔΕΠ, με τη συνεργασία της “Συν-Ένωσις”, Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και τους ωφελούμενούς μας.  Το έμπρακτο ενδιαφέρον της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και του Προέδρου της κ. Θεόδωρου Βενιάμη να συμβάλει στο κοινωνικό έργο της ΚΟΔΕΠ, δείχνει ευαισθησία και αληθινό ενδιαφέρον για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Επιπλέον, η  εμπιστοσύνη με την οποία μας  περιέβαλε ένας τόσο σημαντικός φορέας, μας γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη, για να ανταπεξέλθουμε όσο γίνεται καλύτερα στο νέο αυτό πρόγραμμα. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η επιλογή των οικογενειών έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, βάσει κριτηρίων, που έθεσε η ίδια η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού. Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, γι΄ αυτή τη συνεργασία. Να είναι βέβαιοι, πως θα προσφέρουν χαμόγελα ικανοποίησης στους άπορους δικαιούχους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: