Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο “Kremlino” με την παρέα του, την Τετάρτη, ο Ηλίας Μακρίδης

Χωρίς κατηγορία στις 08/12/2017

Παρουσίαση νέου δίσκου με: Μαχαιρίτσα, Στόκα, Βελεσιώτου, Παρίσση και Rous

|> Την ερχόμενη Τετάρτη 13/12 στο “Kremlino” του Πειραιά θα παρουσιαστεί live μία δυναμική δισκογραφική πρόταση με τον τίτλο «…όταν έκανα ευχές». Πρόκειται για μία συλλογή από δημιουργίες του συνθέτη-τραγουδοποιού Ηλία Μακρίδη, όπου συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Συμμετέχουν:

  • Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο τραγούδι «Με τα μάτια των τσιγγάνων» που… ταξιδεύει στο χωροχρόνο και ερμηνεύει μαζί με τον Μάνο Ξυδούς.
  • Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε ένα τραγούδι με παραδοσιακές ρίζες.
  • Ο Κώστας Παρίσσης που μοιράστηκε με τον Ηλία Μακρίδη μια «Προσευχή» για τον καλό τους φίλο Μάνο Ξύδους.
  • Ο Rous με το χαρούμενο και νοσταλγικό reggae τραγούδι «Ήμασταν στην ίδια τάξη», που μαζί με τον Ηλία Μακρίδη «συνομιλούν» με παλιούς συμμαθητές και θυμούνται παιδικές αγάπες.
  • O Μπάμπης Στόκας, που όπως λέει ο Ηλίας Μακρίδης, μετράει πολλά χρόνια αυτή η φιλία! Μετά το «Βγες στο μπαλκόνι να δεις» και το «Μ’ όποια νά’ ναι» ο Μπάμπης Στόκας ερμηνεύει μοναδικά το νέο τραγούδι «Ανθίζουν τ’ άστρα»

Στην συγκεκριμένη πολυσυλλεκτική δισκογραφική δουλειά, ο Ηλίας Μακρίδης, ξεδιπλώνει, για άλλη μια φορά, το συνθετικό του ταλέντο. Με το συγκινητικό τραγούδι «Χρόνια πολλά σου εύχομαι αγόρι μου», που είναι αφιερωμένο στο παιδί του, το οποίο έγραψε και ερμηνεύει ο ίδιος σε στίχους του μεγάλου Λευτέρη Παπαδόπουλου, απευθύνεται σε όλους τους γονείς, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια πολύ προσωπική του στιγμή.

Τέλος σημειώνεται ότι στη βραδιά αλλά και στον δίσκο συμμετέχουν οι “Βιτρώ”, το συγκρότημα του Ηλία Μακρίδη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: