Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παροχές προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία από την καπνοβιομηχανία “Καρέλιας ΑΕ”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/12/2017

Έδωσε 3 εκατ. ευρώ!

Τ/Π |> Δύσκολη για την οικονομία μας και αυτή η χρόνια. που αύριο μας αφήνει… Η ανέχεια των εργαζομένων και η δυσπραγία των επιχειρήσεων, ήταν “δεδομένες” καταστάσεις. Δυστυχώς, “δεδομένη”είναι και η κατάσταση για κάποιους επιχειρηματίες-λαμόγια που ή δεν πλήρωναν το προσωπικό τους, ή τους έκοβαν τις αμοιβές ή και τους έτρωγαν το Δώρο…

Όμως η Ελλάδα, δεν είναι μόνον χώρα των λαμόγιων, των απατεώνων και της κακομοιριάς, διότι υπάρχει και η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αρχοντιάς, που δεν την λυγίζουν οι οικονομικές κρίσεις. Επιχειρήσεις που δεν θεωρούν τους εργαζόμενους σαν πολίτες β’ κατηγορίας και που τους αντιμετωπίζουν σαν στενούς συνεργάτες. Επιχειρήσεις π.χ. σαν την καπνοβιομηχανία “Καρέλιας ΑΕ” που και εφέτος είπε το “ευχαριστώ” της στους εργαζόμενους και στην κοινωνία…

Στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της “Καρέλιας ΑΕ”, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Καρέλιας, ανακοίνωσε ότι “η εταιρεία αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση σημαντικών φορέων τόσο της Καλαμάτας, όσο και της ελληνικής επικράτειας“, τονίζοντας ότι “οι παροχές θα ξεπεράσουν το ποσόν των 3 εκατομμυρίων ευρώ το  οποίο όπως και πέρυσι αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία“.

Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους, ο Ανδρέας Καρέλιας, είπε:

«Οι έκτακτες οικειοθελείς παροχές που παραδοσιακά ανακοινώνω σε κάθε τέτοια γιορτή αντανακλούν την χρονιά που πέρασε, τις επιτυχίες της και τις δυσκολίες της αλλά και τη χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε, τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και τις γενικότερες συνθήκες μέσα στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

  1. H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος € 200,00 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
  2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι φέτος € 850,00 καθαρά. Θυμίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το ποσό αυτό το έλαβε το 83% των εργαζομένων, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο.
  3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500,00 καθαρά.
  4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2017, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00 καθαρά.
  5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2017.
  6. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.000 καθαρά.
  7. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από € 2.500 θα λάβουν, πέραν των € 1.000, επιπλέον € 300,00, ήτοι € 1.300 καθαρά.
  8. Επιπλέον οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από € 1.700 και κάτω, θα λάβουν πέραν των € 1.000 και των € 300,00, μία ακόμη πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 200 καθαρά, ήτοι € 1.500 καθαρά.
  9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και € 1.200 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.
  10. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι € 800,00 καθαρά.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές. Δηλαδή, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Φέτος αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση των σημαντικών φορέων τόσο της πόλης μας αλλά και της ελληνικής επικράτειας, που πραγματικά έχουν ανάγκη την στήριξή μας.

Έτσι, η εταιρεία μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσόν των € 500.000 ως εξής:

  1. Πρώτο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 75.000
  2. Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των € 75.000
  3. Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑμεΑ) με το ποσόν των € 75.000
  4. Παιδικά Χωρία SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 75.000
  5. Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000
  6. Χαμόγελο του Παιδιού με το ποσόν των € 150.000

Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές προς τους εργαζομένους, καθώς και τα έκτακτα πρόσθετα bonus για τους εργαζομένους που διέπρεψαν με την απόδοσή τους μέσα στην χρονιά που πέρασε, όπως και οι οικονομικές ενισχύσεις των φορέων που ανέφερα, αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι το ποσόν των 3.000.000 ευρώ, το οποίο, όπως και πέρσι, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η Εταιρεία μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: