Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ΤΑΝΕΟ για ένα νέο επενδυτικό σχήμα δομής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 12/01/2018

Δημόσια επένδυση 100 εκ. ευρώ

|> Το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (“ΤΑΝΕΟ”), στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, δημιουργεί νέο επενδυτικό σχήμα δομής “Fund of Funds”, με αρχικό ύψος δημόσιας επένδυσης 100 εκατ. ευρώ και με δυνατότητες μελλοντικής αύξησης εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, με σκοπό τη συμμετοχή στο κεφάλαιο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που θα έχουν προβεί σε ενέργειες χρηματο-οικονομικής και επιχειρησιακής αναδιοργάνωσης και απευθύνει στα μέλη της επενδυτικής κοινότητας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και διαχειριστές επενδύσεων που προτίθενται να προβούν στη σύσταση Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ), Εταιρίας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) ή άλλων αντίστοιχων επενδυτικών σχημάτων επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να συν-επενδύσουν με το ΤΑΝΕΟ σε Ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Τα νέα επενδυτικά σχήματα που θα διαχειρίζονται από ελληνικούς ή ξένους φορείς του ιδιωτικού τομέα,  θα επενδύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σε Ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις μέσω απόκτησης μετοχών ή/και μετατρέψιμων ομολογιών. Η καταλληλότητα των διαχειριστικών ομάδων, η αξιοπιστία των επενδυτικών προτάσεων και η συμβολή των επιχειρησιακών σχεδίων στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας θα αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια επιλογής των επενδυτικών σχημάτων.

Για την παροχή πρόσθετης πληροφόρησης, το ΤΑΝΕΟ θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018. (Τηλ. 210-3387113 και E-mail: vcfunds@taneo.gr)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: