Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ολοκλήρωση της διάνοιξης της υπόγειας σήραγγας για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 26/01/2018

Στο “Φρέαρ Δεληγιάννη”

|> Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης της γραμμής 3, του μετρό της Αθήνας προς Πειραιά. Παρόντες στην άφιξη του Μετροπόντικα στον τελευταίο του σταθμό, στο “Φρέαρ Δεληγιάννη” ήταν ο πρόεδρος καθ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος, Θόδωρος Παπαδόπουλος και μέλη του δ.σ. της Αττικό Μετρό ΑΕ, όπως επίσης στελέχη και προσωπικό της Αττικό Μετρό ΑΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, δρομολογείται η παράδοση των τριών πρώτων σταθμών της διαδρομής το 2019, αναβαθμίζοντας πλήρως το συγκοινωνιακό δίκτυο στον Πειραιά.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας προς Πειραιά, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των έργων τραμ δεν εντάσσονται μόνο σε έναν ολοκληρωμένο συγκοινωνιακό σχεδιασμό για την πόλη. Η σύνδεση του λιμανιού Πειραιά μέσω του μετρό με το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, αλλά και το κέντρο της Αθήνας θα δημιουργήσει πολλαπλά, αναπτυξιακά και τουριστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, στην επόμενη ημέρα της χώρας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: