Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα γραμματόσημο με τη Vardaska που διέφυγε της προσοχής…

Χωρίς κατηγορία στις 04/02/2018

Συμφέροντα θέλουν την Ελλάδα “σύμμαχο” και εχθρό με τους γείτονές της

|> Επειδή ο αποπροσανατολισμός με το «όνομα» έχει παρατραβήξει, ας δει αυτό το γραμματόσημο ο κ. Νίμιτς για να μάθει ότι η «Μακεδονία» του, το έτος 1939 ούτε καν υπήρχε!

Επίσημος χάρτης εμφανίζει μία γεωγραφική περιοχή με την ονομασία  «Vardaska». Και είναι αρκετά επίσημος ο χάρτης, αφού αποτυπώνεται σε γραμματόσημο  του επίσημου γιουγκοσλαβικού κράτους! Τόσα χρόνια, τόσες διαβουλεύσεις και αυτό το γραμματόσημα δεν κατατέθηκε από την Ελλάδα στο τραπέζι; Και συζητούσαμε για σύνθετη ονομασία…

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

Έτσι, ας μην μας παρασύρουν τα συναισθήματα κι ας ασχοληθούμε με το: ποια σατανικά συμφέροντα υπάρχουν για να διατηρείται στα σωθικά των Βαλκανίων ένα κράτος με κλεμμένη ονομασία και πλαστή ιστορία;

Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τα Σκόπια κάλλιστα θα μπορούσαν να τεθούν υπό την κηδεμονία των εχόντων τα συμφέροντα και μάλιστα χωρίς να προκαλούν με την επωνυμία τους και την «ιστορία» τους.

Όμως, κάποιοι άρρωστοι εγκέφαλοι είχαν την ιδέα να ονομαστεί το κρατίδιο «Μακεδονία» και να καπηλευθεί την ιστορία, ώστε να δημιουργηθούν έχθρες με την Ελλάδα και να επικρατήσει το «διαίρει και βασίλευε». Το πέτυχαν!

Τώρα, καλούνται η Ελλάδα και τα Σκόπια, να καταλήξουν σε συμφωνία για το «όνομα», για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η βουλγαρική προεδρία, προτίθεται να αλλάξει πολιτική για τα δυτικά Βαλκάνια…

Πιστεύει κανείς ότι θα επέλθει κάποια ικανοποιητική συμφωνία για την Ελλάδα; Αφού παραμελείται το γεγονός ότι τα όρια της Μακεδονίας ήταν τα ίδια με τα σημερινά στον ελληνικό χώρο και πως οι προς βορρά περιοχές ήταν κατακτήσεις του μακεδονικού κράτους, τότε τι μπορούμε να ελπίζουμε;

Ίσως βολεύει να γίνουν τα Σκόπια σύμμαχοί μας και να βρισκόμαστε σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς, όπως π.χ. με την σύμμαχο Τουρκία. Ποιος ξέρει…

Τέτοιες συμφωνίες έγιναν στο παρελθόν… Τι κάναμε τότε;

Απόσπασμα από βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα

«Το μη χείρον βέλτιστον» έλεγαν οι πρόγονοί μας και δυστυχώς πρέπει να το θυμηθούμε, αλλά μην… ξεφτιλιστούμε! Το να βάλουν στην «Μακεδονία» κάποιον προσδιορισμό, θα είναι μία ήττα! Εκτός και αν το πρώτο συνθετικό να είναι ενωμένο με το «Μακεδονία», να αποτελεί μία λέξη και να γράφεται αποκλειστικά στη  γλώσσα τους. Για παράδειγμα εάν μπει το «Nova» να ονομάζεται και να γράφεται η ονομασία της χώρας ως «Новомакедонија», («Novamacodonija», «Νοβαμακεδόνιγια»)…

Βέβαια, είναι και η ιστορία «τους»… Ε, τότε πρέπει να… κάψουν τις ιστορίες «τους», πριν καθίσουμε να συζητήσουμε για το όνομα.

Τέλος, για να είμαστε ρεαλιστές, ο όρος που πρέπει να τεθεί από την Ελλάδα είναι: Πρώτα η «ιστορία» και μετά το «όνομα»!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: