Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναζητούνται αρμόδιοι για τις εκρήξεις και τους σοβάδες στο κτίσμα-φάντασμα της Βρυώνη

Χωρίς κατηγορία στις 13/02/2018

Καταγγελίες εν κενώ…

|> Ένα ερειπωμένο κτίσμα που βρίσκεται σε μία από τις πλέον κεντρικές λεωφόρους του Πειραιά, εδώ και χρόνια αποτελεί εστία μόλυνσης, χωρίς ποτέ καμμία αρμόδια υπηρεσία να δείξει κάποιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον… φημισμένο κτίσμα-φάντασμα και γνωστό σκουπιδότοπο της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου 104 (περιοχή Βρυώνη), που κάθε χειμώνα «βρέχει» σοβάδες και τελευταία συμβαίνουν και εκρήξεις!

Μάλιστα,οι δύο τελευταίες εκρήξεις από βραχυκύκλωμα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να διακοπεί για ώρες η ηλεκτροδότηση σε παρακείμενες πολυκατοικίες. Ήρθε η Πυροσβεστική, ήρθε η ΔΕΗ, αλλά εάν δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια από αρμοδίους…

Οι κάτοικοι έχουν προβεί σε καταγγελίες, αλλά από το 2009 που έγινε η πρώτη επώνυμη καταγγελία, μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς! Και είναι κάπως περίεργο να μην έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ένα επί σειρά ετών ακατοίκητο και ερειπωμένο κτίσμα.

Όπως προαναφέρεται, από το κτίσμα “βρέχουν” σοβάδες και τον περασμένο Δεκέμβριο ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Σχετική ανάρτηση έγινε στον Τ/Π στις 17/12/17 και το μόνο που έγινε ήταν να έρθουν από «κάπου» και να βάλουν κόκκινη ταινία, όπως γίνεται κάθε χρόνο! Τίποτε περισσότερο…

Απ΄ ό,τι έγινε γνωστό, το κτίριο είναι δωρεά κάποιου σε ένα ίδρυμα ή νοσοκομείο της Λέρου ή της Λήμνου. Από την εποχή της δημαρχίας Μιχαλολιάκου, η Δημοτική Αστυνομία είχε επαφή με ένα δικηγόρο του ιδρύματος ή του νοσοκομείου.

Πάντως, όσοι εκ των κατοίκων ενδιαφέρθηκαν να βρουν κάποια άκρη στάθηκε αδύνατο, διότι ουδείς γνωρίζει τον υπεύθυνο!

Όπως είπαν κάτοικοι στον Τ/Π «όπου κι αν πηγαίνουμε δεν γνωρίζουν τίποτε!». Ούτε η Πολεοδομία, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, ούτε η υπηρεσία Καθαριότητας, ούτε η Πυροσβεστική, ούτε και η ΔΕΗ που τους είπαν ότι δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν!

Σήμερα ο Τ/Π δημοσιοποιεί μία καταγγελία-φωτιά. Έχει ημερομηνία 18/12/2009, προέρχεται από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά με παραλήπτες τον Δήμο Πειραιά, την δ/νση Πολεοδομίας και το Πυροσβεστικό Σώμα. Σαν θέμα της έχει το «Αποτέλεσμα αυτοψίας», που έγινε μετά από επώνυμη καταγγελία κατοίκου.

Εφ΄όσον αναφέρεται το τι είδαν οι ελεγκτές στο «εγκαταλελειμμένο ακίνητο» και «αγνώστου ιδιοκτησίας», παρατίθεται η διαπίστωσή τους και η σύστασή προς αρμόδιες υπηρεσίες….

Στη συνέχεια η Πυροσβεστική εξετάζει την καταγγελία και με απάντησή της στη Νομαρχία Πειραιά στις 29/01/2010, επιβεβαιώνει την διαπίστωση των ελεγκτών της Νομαρχίας, δηλώνει ότι το κτίσμα είναι αγνώστου ιδιοκτησία, πως δεν υπάρχει φάκελος Πυρασφαλείας και «πετάει το μπαλάκι» στις υπηρεσίες όπου έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο της Νομαρχίας, δηλαδή στον Δήμο Πειραιά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: