Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα dvd με 45.037 ελληνικούς δίσκους, 18.869 Έλληνες ερμηνευτές και 136.600 τραγούδια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 03/12/2017

Όποιος προλάβει!

|> Χρήσιμη και εποικοδομητική η παρουσία του ιστότοπου www.musiconline.gr στο διαδίκτυο, καθώς ενημερώνει υπεύθυνα για τις νέες κυκλοφορίες της ελληνικής δισκογραφίας, όσο αυτή υφίσταται πλέον…

Ο ιστότοπος “υπογράφεται” από τον Πέτρο Δραγουμάνο (φωτό), ο οποίος επί σειρά ετών “παρακολουθεί” βήμα προς βήμα το Ελληνικό Τραγούδι και το καταγράφει σε τόμους και dvd.

Το DVD έχει πλήρη κατάλογο των ελληνικών δίσκων στις 33 στροφές και στα CD, είτε κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η “Ελληνική Δισκογραφία”, εκδίδεται κάθε χρόνο, από το 1990 σε βιβλίο και από το 2000 σε DVD. Και εμπεριέχονται 45.037 ελληνικοί δίσκοι CD, LP, singles από το 1950 ως σήμερα. Και επίσης 18.869 Έλληνες τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί και συγκροτήματα.

Για κάθε δίσκο, υπάρχει το εξώφυλλο, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, τα τραγούδια που περιέχει, έτος και μήνας κυκλοφορίας, εταιρεία, κωδικός του δίσκου κ.ά.

Για κάθε τραγούδι, ο τραγουδιστής, ο συνθέτης, ο στιχουργός, η πρώτη ηχογράφηση με όλες οι επόμενες, το έτος που κυκλοφόρησε η κάθε μία και σε ποιο δίσκο περιέχεται. Περιλαμβάνονται περισσότερα από 136.600 τραγούδια.

Για κάθε τραγουδιστή ή συνθέτη ή στιχουργό ή συγκρότημα, υπάρχει αναλυτικά η προσωπική δισκογραφία και οι συμμετοχές του, σε αλφαβητική ή χρονολογική σειρά.

Επίσης, στη μεγάλη αυτή “βιβλιοθήκη” του Ελληνικού Τραγουδιού, δίνεται η δυνατότητα για συνδυασμένες αναζητήσεις, όπως:

  • Σε ποιους δίσκους συνεργάστηκαν συνθέτης με τραγουδιστή;
  • Συνθέτης με στιχουργό; Δύο τραγουδιστές;
  • Ποιοι δίσκοι κυκλοφόρησαν συγκεκριμένο έτος;
  • Ποιοι είναι όλοι οι δίσκοι ενός label ή μιας εταιρείας;

Για κάθε ενδιαφερόμενο το dvd (“τρέχει” σε περιβάλλον windows και δεν περιέχει αρχεία ήχου), αποστέλλεται με αντικαταβολή 25 ευρώ, αρκεί να τηλεφωνήσει στο 6932.850519 ή να γράψει στο madakos@hol.gr.

Απάντηση