Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Gala Όπερας“ στον ‘’Μαγεμένο Αυλό’’, αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 19/01/2024

Πρόγραμμα οργανωμένο από τον Παναγιώτη Καρούσο (Κυριακή 6:30μμ-8:30μμ)

|> Συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου αφιερωμένη στην Μαρίας Κάλλας πραγματοποιείται την Κυριακή (18:30-20:30) στον “Μαγεμένο Αυλό”.

Το “Gala Όπερας“ θα παρουσιάσει ο Κώστας Βενετσάνος και η Billy Joe. Τιμητική συμμετοχή, η ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου θα ερμηνεύσει το τραγούδι “Παρθενώνας” του Παναγιώτη Καρούσου σε ποίηση Κωστή Παλαμά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Σολίστ: Ειρήνη Κώνστα, Ρέα Βουδούρη. Χορωδία ‘’Ραψωδοί’’ και σολίστ της όπερας Γιάννης Δάρρειος, Γιώργος Κεραμιδάρης, Κωνσταντίνος Παπαλέξης, Αργύρης Κοντονικολάου, Νίκη Ζαχαροπούλου.
Πιάνο: Χριστιάνα Μάνου. Συντονισμός: Ρέα Βουδούρη. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άριες και ντουέτα από όπερες που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας και από τις όπερες ‘’Ιλιάδα’’ του Ομήρου και ‘’Προμηθέας Δεσμώτης’’ του Αισχύλου από τον Παναγιώτη Καρούσο, ‘’Santa Lucia’’ – ιταλική καντσονέτα, Αργύρης Κοντονικολάου, Vincenzio de Meglio: “Finestra che lucevi” Γιώργος Κεραμιδάρης (τενόρος), Santuzza (Cavalleria Rusticana-P. Mascagni) “Voi lo sapete, o mamma” Ειρήνη Κώνστα (σοπράνο), Un bel di vedremo, Άρια της ‘’Μπατερφλάι’’ G. Puccini με τη Ρέα Βουδούρη (σοπράνο)
Ο Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, είναι ένας μουσικοσυνθέτης αναγεννησιακού τύπου και η μουσική του έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: