Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

O Βαγγέλης Μπουντούνης, θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Κιθάρας της Μακεδονίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 19/03/2016

Καστοριά 25-27 Μαρτίου

Μετά το “χαμό” που αναμένεται να γίνει απόψε στο αγρόκτημα «Αμφίκαια», στους πρόποδες του Παρνασσού, όπου συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας, ο «θρύλος» της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης και μία “ταξιαρχία” βιρτουόζων κιθαριστών, ετοιμάζονται να “επιτεθούν” με τις εξάχορδες το άλλο Σάββατο 26/3 από τη Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μπουντούνης θα συμπράξει με τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη (πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), και Μιχάλη  Σουρβίνο, (καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου), διευθύνοντας  τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτ. Μακεδονίας και Καστοριάς, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, στην πρώτη τους εμφάνιση, στο κοινό της Μακεδονίας, το άλλο Σαββάτο 26/3.

Θα συμμετέχουν ακόμη στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, η διάσημη σολίστ, Μάρω Ραζή και ο σημαντικός φλαμενκίστας Σπύρος Τσιώλης.

Σημειώνεται ότι ήδη ξεπέρασαν τις οι 100 συμμετοχές κιθαριστών που θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στην Καστοριά, 25-27 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ωδείο Απόλλων, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας  Αντωνίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο συνθέτης – κιθαριστής και διευθυντής  του περίφημου Βεροιώτικου μουσικού συνόλου ArtGuitaristas, Πέτρος Ρίστας.

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ στις 25 Μαρτίου, θα εμφανισθούν κιθαριστικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα, από όλη σχεδόν την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, κ.α.), από την Ήπειρο και την Θεσσαλία.

kithra makedonia

Απάντηση