Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

SOS εκπέμπει ο κόσμος της Τέχνης και του Πολιτισμού

Πολιτισμος/Τεχνες στις 20/03/2020

Ανοιχτή πρόσκληση για συνδρομή από την πρόεδρο των Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού

|> Συνδρομή αρμοδίων, με σκοπό την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, σε προβλήματα εργασιακού, φορολογικού, εκπαιδευτικού κ.ά. τομέων, ζητεί με ανοιχτή επιστολή της η πρόεδρος των Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού και προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ζωζώ Αλ. Λιδωρίκη. αναφέρει:

Φίλες και Φίλοι,
Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στον χώρο του Πολιτισμού και βιώνουμε,  μαζί με όλη τη χώρα, αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη δοκιμασία, αισθανόμαστε διπλά απροστάτευτοι, μη έχοντας οι περισσότεροι από εμάς έναν κοινό- μη δημόσιο- φορέα εκπροσώπησης, που θα ασχοληθεί με τα ειδικά προβλήματα της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Επειδή οι προβλέψεις, όσον αφορά τη διάρκεια και την επέκταση της πανδημίας COVID-19 virus είναι άγνωστες μέχρι στιγμής, θα θέλαμε εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτισμού του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΑmChamGR  Culture Committee), να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Τα μέλη της Επιτροπής, που προέρχονται απ’ όλους τους χώρους του Πολιτισμού, ζούμε τη δραματική ατμόσφαιρα που επικρατεί και συνεχίζουμε να λειτουργούμε για την εκπόνηση ουσιαστικών προτάσεων, που θα βοηθήσουν τον τόπο μας και την Ελληνική Κυβέρνηση, να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, που ήδη υπάρχουν και θα προκαλέσουν στο άμεσο μέλλον οικονομική ασφυξία στους καλλιτέχνες, δημιουργούς, ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και σε φορείς Πολιτισμού, ιδρύματα και επιχειρηματίες.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα ζητήσουμε και τη συνδρομή άλλων Επιτροπών του Επιμελητηρίου, με σκοπό την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας τους, σε προβλήματα εργασιακού, φορολογικού, εκπαιδευτικού κ.α. τομέων.

Πιστεύουμε ότι τα ειδικά συμφέροντα του Πολιτισμού θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης και ρευστότητας!

Με αυτή την οπτική, θα θέλαμε να είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία μαζί σας. Παρακαλούμε μη διστάσετε να μας στείλετε σημαντικές προτάσεις και απόψεις σας, που μπορούν να βοηθήσουν στον σχεδιασμό που επιχειρεί η Επιτροπή Πολιτισμού στα παρακάτω emails:

Επίσης για τους επιχειρηματίες και τα ιδρύματα πολιτισμού προτείνουμε τη συμμετοχή στην έρευνα που διεξάγει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τις επιπτώσεις του COVID-19, μέσα από την απάντηση του ερωτηματολογίου, το οποίο μπορούν να δουν εδώ.

Με σύνεση και πειθαρχία #ΜένουμεΣπίτι, ώστε γρήγορα και ασφαλείς να γυρίσουμε όλοι στους καθημερινούς μας ρυθμούς.
Ζωζώ Λιδωρίκη

Απάντηση