
Ξενάγηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εν όψει των 130 χρόνων της ιστορίας του
Θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 μμ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – Τίτλος: ‘’Μια όπερα στο λιμάνι. Το δικό μου Δημοτικό Θέατρο’’
|> Σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, θα γίνει ξενάγηση στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η ξενάγηση με τίτλο: ‘’Μια όπερα στο λιμάνι. Το δικό μου Δημοτικό Θέατρο’’ θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στον επισκέπτη για να γνωρίσει την ιστορία του θεάτρου μέσα από δύο διαφορετικές οπτικές.
Υπεύθυνοι ξενάγησης:
- Νικόλαος Σ. Ντόριζας, αρχιτέκτων IUAV
- Ευαγγελία Μπαφούνη, δρ. Ιστορίας – διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά
Συμμετέχει η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, Κυριακή Ψαρράκη, η οποία θα παρουσιάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την ανασκαφή των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και την αποκατάστασή του το 2013.
> Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης ‘’Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Πειραιά’’ του Προγράμματος ‘’Αττική’’ ΕΣΠΑ 2021-2027.