Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε κινητοποίηση καλούνται οι κάτοικοι του Περάματος και των όμορων Δήμων

ΑΤΤΙΚΗ στις 20/01/2026

Παρασκευή στις 9:30 το πρωί στην είσοδο της πόλης για να φύγουν οι εταιρείες πετρελαίου – Σύνθημα: “ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΕΛΟΣ- ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΩΡΑ!”

|> Σε πανπεραματική κινητοποίηση καλεί το πρωί της Παρασκευής 23/1 ο Δήμος Περάματος τους κατοίκους της πόλης και των όμορων Δήμων, καθώς και εκπροσώπους των φορέων, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των εταιρειών πετρελαίου και τη δημιουργία δεύτερης εξόδου διαφυγής από το Πέραμα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Περάματος, αναφέρεται:

«Η κινητοποίηση, που αντηχεί τις δραματικές συνέπειες της απουσίας εξόδων διαφυγής από την πόλη, όπως καταγράφηκαν στο ατύχημα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Ικόνιο Περάματος στις 17/1 σε εγκαταστάσεις εταιρείας καυσίμων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/1 με το συμβολικό αποκλεισμό της μοναδικής λεωφόρου εξόδου του Περάματος, την Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της Κυριακής 18/1 δημιουργήθηκε πανικός και κυκλοφοριακό κομφούζιο από τους κατοίκους που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη, και χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου για να μείνει ανοιχτή η κεντρική λεωφόρος για τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, και να παραχωρηθεί η πύλη του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας ως έξοδος διαφυγής των οδηγών από Πέραμα προς Σαλαμίνα.

Με το σύνθημα «ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΕΛΟΣ- ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΩΡΑ!» ο Δήμος Περάματος καλεί το λαό του Περάματος την Παρασκευή να διεκδικήσει με δυναμική διαμαρτυρία του την επίσπευση των διαδικασιών για το άνοιγμα δεύτερου δρόμου εξόδου διαφυγής στο Πέραμα και για την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από την κατοικημένη περιοχή, όπως ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος ζητά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο τιμόνι της Δημαρχίας του Περάματος.

Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη κατόπιν εισηγήσεως του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου και ομόφωνης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 19/1, το οποίο εκτάκτως έθεσε ως θέμα τη διαμαρτυρία αμέσως μετά τις εφιαλτικές ώρες της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της Κυριακής 18/1.

Είναι η δεύτερη φορά εντός ολίγων μηνών που το Πέραμα εκπέμπει SOS με το σύνθημα «ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΩΡΑ!». Λίγους μήνες πριν, σχεδόν προφητικά, ο Δήμος Περάματος με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου, είχε κλείσει και πάλι συμβολικά την πόλη, ζητώντας να δοθεί τέλος στην κυκλοφοριακή ασφυξία με διάνοιξη εξόδων διαφυγής για την αποτροπή κινδύνου του πληθυσμού του Περάματος σε περίπτωση ατυχήματος από τα εύφλεκτα υλικά και τα υγρά καύσιμα της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Το ραντεβού για την κινητοποίηση της Παρασκευής 23/1 έχει δοθεί στις 9:30 το πρωί οπότε και θα ξεκινήσει η διαμαρτυρία στην είσοδο της πόλης των Νέο Ικόνιο, με το συμβολικό αποκλεισμό της μοναδικής λεωφόρου εξόδου του Περάματος».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: