Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παγκόσμια συστράτευση Ελλήνων και Κυπρίων πανεπιστημιακών καθηγητών για την Κύπρο

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 23/06/2017

Εν όψει Γενεύης (28/6)

|> Πολυμελής επιτροπή του International Hellenic Association( IHA), ενός μη κυβερνητικού οργανισμού με έδρα το Delaware των ΗΠΑ, με 3.500 μέλη κυρίως πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και άλλες πνευματικές  προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, εν όψει της εσπευσμένης, νέας διάσκεψης για το Κυπριακό (Γενεύη 28 Ιουνίου), απηύθυνε ένα σημαντικό μήνυμα με την μορφή ανοικτής επιστολής, προς τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και τις πολιτειακές και πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας, Κύπρου, Ε.Ε., Αμερικής, Κίνας, Βρετανίας και Ρωσίας με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Το πλήρες κείμενο, μαζί με τις υπογραφές που το συνοδεύουν, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του IHA τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.

Παράλληλα, ένα άλλο κείμενο στην ελληνική γλώσσα που απεστάλη στους Προκόπη Παυλόπουλο, Νίκο Αναστασιάδη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Κοτζιά, Πάνο Καμμένο, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων Ελλάδας και Κύπρου, σε όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και των Κυπρίων, στις ηγεσίες των Εκκλησιών και Κύπρου, στους Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές,  με τίτλο «Κύπρος: καταστροφική πορεία προς την Ελβετία- Ανάγκη για πανεθνική συστράτευση για αλλαγή πορείας» αναφέρει:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Οι απανταχού Έλληνες βρίσκονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με την ίδια ζοφερή προοπτική διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις μη αναστρέψιμες και καταστροφικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο σύνολο του Ακριτικού Ελληνισμού, από την Κύπρο και τα Δωδεκάνησα μέχρι την Θράκη. Η ίδια καταστροφική πορεία επιχειρήθηκε με την προηγούμενη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου όπου τα χειρότερα αποσοβήθηκαν κυρίως λόγω του αχαλίνωτου επεκτατισμού της Τουρκίας σε συνδυασμό με την μεγαλομανία του Πρόεδρου της κ. Tayyip Erdogan και του ενεργούμενού του στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίοι δεν θέλησαν να προσφέρουν ούτε καν ένα υποτυπώδες φύλλο συκής στους συνομιλητές τους για να διευκολύνουν τις υποχωρήσεις τους. Ο δεύτερος βασικός παράγοντας αποτροπής ήταν η σθεναρή στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Ο κ. Κοτζιάς, εκπροσωπώντας το σύνολο του Ελληνισμού, έθεσε επίμονα το θέμα της κατάργησης του αποικιακού καθεστώτος εγγυήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξαρχής αποχώρηση του συνόλου του Τουρκικού στρατού κατοχής.

Δυστυχώς, με πρωτοβουλία του καταφανέστατα Τουρκόφιλου διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Espen Barth Eide και με την ακατανόητη ανυπομονησία του προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, το θέμα της σύγκλησης “Πενταμερούς Διάσκεψης” για το Κυπριακό επανήλθε με τους ίδιους και ίσως χειρότερους όρους για την 28η Ιουνίου στη Γενεύη. Η Πενταμερής Διάσκεψη συγκαλείται και πάλι με την ίδια απαράδεκτη σύνθεση τριών κρατών: Βρετανία, Τουρκία, Ελλάδα και δύο Προσώπων ως ηγετών της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας κκ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί. Απουσιάζει καταφανώς η Κυπριακή Δημοκρατία, το κύρος της οποίας έχει ήδη πληγεί με την αποτυχημένη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, και η οποία θα θεωρείται πλήρως εκλιπούσα από την επομένη της όποιας συμφωνίας στις 28 Ιουνίου. Όμως, ο χειρότερος κίνδυνος που ελλοχεύει από μια τέτοια ενδεχόμενη «λύση» τουρκικών προδιαγραφών είναι η πραξικοπηματική παράκαμψη της θέλησης του συνόλου του Κυπριακού Λαού. Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν με τη μορφή συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών, συμφωνία που ακόμα και με τη μορφή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα είναι εφαρμοστέα από την επόμενη κιόλας ημέρα των υπογραφών και η οποία α) θα κινείται προς την κατεύθυνση της κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από ένα μόρφωμα τύπου Βοσνίας και β) θα επιφέρει την διάλυση του μόνου αμυντικού μέσου της Κύπρου, της “Εθνικής Φρουράς”. Η εκ των υστέρων διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία εκλιπούσα πλέον Κυπριακή Δημοκρατία και αφού θα έχουν ήδη πέσει οι υπογραφές δεν θα έχει πλέον κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Στη διεθνή πρακτική τα δημοψηφίσματα προηγούνται των υπογραφών και όχι το αντίστροφο. Προδήλως παράνομα επιχειρείται η παράκαμψη της θέλησης του Κυπριακού Λαού με την επιβολή μιας λύσης με τα ίδια, ίσως και χειρότερα χαρακτηριστικά από το σχέδιο Annan, το οποίο έχει ήδη απορρίψει με ένα συντριπτικό ποσοστό 76%.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κύπρου, έχετε σταδιακά εγκαταλείψει χάριν ενός προσχηματικού διαλόγου το σύνολο των απαράβατων όρων που έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου. Με την συμμετοχή σας στην πρώτη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου ως ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και χωρίς επίσημη πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλήξατε ανεπανόρθωτα το διεθνές της κύρος. Η θητεία σας λήγει σε μόλις 6 μήνες και παρόλα αυτά θέλετε να καθορίσετε το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και του Ελληνισμού ολόκληρου στό διηνεκές. Με την συμμετοχή σας στην επερχόμενη συνδιάσκεψη προτίθεστε να παρακάμψετε τη θέληση του Κυπριακού Λαού, συνυπογράφοντας μια λύση-συνθήκη με τα ίδια χαρακτηριστικά με το σχέδιο Annan. κ. Πρόεδρε, ήσασταν και παραμένετε θιασώτης λύσης τύπου Annan, την οποία όμως ο Κυπριακός Λαός απέρριψε με πλειοψηφία 76%. Δεν νομιμοποιείστε κ. Πρόεδρε να προκαλέσετε την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να οδηγήσετε το σύνολο του Ελληνισμού σε περιπέτειες.

Στηρίζουμε τις πατριωτικές θέσεις που έχει εκφράσει πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς για κατάργηση του αποικιακού καθεστώτος και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και τον καλούμε να παραμείνει ακλόνητος στις θέσεις αυτές, χωρίς προσχηματικές, “μεταβατικές φόρμουλες” για τις οποίες του ασκούνται πιέσεις από ορισμένους κύκλους.

Απαιτούμε την αντικατάσταση του κ. Eide από την θέση του διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το Κυπριακό, με άλλον πιο αντικειμενικό και ουδέτερο. Ο κ. Eide έχει πολλαπλώς ασκήσει την επιρροή του ώστε να αναγκάσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά στην αποδοχή των Τουρκικών θέσεων, ακόμη και αυτών που είναι καταφανώς άδικες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και είναι ενίοτε παράλογες. Έφτασε να προωθεί την Τουρκική απαίτηση να έχουν οι Τούρκοι πολίτες όλα τα δικαιώματα ελεύθερης, άνευ ορίων εγκατάστασης των Ευρωπαίων πολιτών στην υπό διαμόρφωση (συν)ομόσπονδη Κύπρο, με την αιτιολογία ότι αυτά τα έχουν οι ¨Έλληνες πολίτες λόγω συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι κρίσιμα απαραίτητη υιοθέτηση από το σύνολο του Ελληνισμού βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων για την αλλαγή πορείας στο Εθνικό θέμα της Κύπρου.

Βραχυπρόθεσμος, άμεσος και επείγων στόχος είναι η αποτροπή της επερχόμενης τουρκικών προδιαγραφών διευθέτησης του θέματος στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου, που οδηγεί στην κατάργηση – εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον αφοπλισμό της με ταυτόχρονη παραμονή των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και διατήρηση αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων. Άμεσα ο Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να απαιτήσει την ισότιμη συμμετοχή στην συνδιάσκεψη της Κυπριακής Δημοκρατίας με επίσημη πρόσκληση. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση να καταστρώσουν ενιαίο σχέδιο δράσης που να προβλέπει κατ’ ελάχιστο τους ακόλουθους στόχους:

 1. Διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως έχει μέχρι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εφαρμογής του εξαγόμενου αποτελέσματος. Το δημοψήφισμα να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα για την αποδοχή ή απόρριψη της προτεινόμενης λύσης. Πρόβλεψη για την προτεινόμενη λύση να τεθεί σε εφαρμογή αποκλειστικά μετά την θετική αποδοχή της από τις Κοινότητες της Κύπρου.
 2. Για την αποδοχή της όποιας λύσης να τεθεί ως απαράβατος όρος η κατάργηση των αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων και πλήρης αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.
 3. Το κράτος της Κύπρου που θα προκύψει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά Κυρίαρχου Κράτους, όπως αυτά προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις και τον ΟΗΕ. Ιδιαίτερα αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της άμυνας και της άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας.
 4. Η λύση που θα προκύψει να είναι Δημοκρατική και πλήρως σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Προφανώς, να προβλέπει ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Είναι βέβαια αναμενόμενο ότι αν τεθούν οι ανωτέρω δίκαιοι στόχοι και υποστηριχθούν σθεναρά, η επερχόμενη συνδιάσκεψη θα ναυαγήσει, διότι αυτοί που την σχεδίασαν έχουν άλλους σκοπούς και ίσως να έχουν εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις αποδοχής τους από ορισμένους “ηγέτες” των ενδιαφερομένων μερών. Σε κάθε περίπτωση όμως ο κάθε αμερόληπτος κριτής θα αναγνωρίσει το δίκαιο και εύλογο των Ελληνικών θέσεων. Το επιχείρημα των χαμένων ευκαιριών και της χειρότερης μελλοντικής λύσης είναι παντελώς έωλο, απλά γιατί η επερχόμενη λύση αποτελεί την τελειωτική καταστροφή και προβλέπει με ακρίβεια την εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Κύπρο.

Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι αφορούν ακριβώς την επιδίωξη εγκαθίδρυσης διεθνών συμμαχιών που θα διασφαλίσουν το πλαίσιο εντός του οποίου θα επιδιωχθούν αξιόπιστα οι ανωτέρω βραχυπρόθεσμοι στόχοι στο πλαίσιο της οποιασδήποτε επόμενης διεθνούς συνδιάσκεψης. Ο αντίλογος, ότι ίσως να μην υπάρξει επόμενη συνδιάσκεψη είναι απλά κοντόφθαλμος, λόγω της επιθυμίας των διεθνών παραγόντων για έλεγχο των υδρογονανθράκων της Κύπρου. Αυτός ο λόγος είναι που κινητοποιεί και τώρα αυτόν τον διεθνή αναβρασμό για την επείγουσα επίλυση του Κυπριακού. Υπάρχουν όμως και άλλες ενδιαφερόμενες δυνάμεις οι οποίες πρέπει να εμπλακούν με δική μας πρωτοβουλία, ακριβώς για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ μας.

Εκτός από τους ανωτέρω βραχυπρόθεσμους στόχους, οι οποίοι πρέπει να εμπεδωθούν στο σύνολο τους, βασική επιδίωξη πρέπει να είναι η αλλαγή του πλαισίου και ειδικά της σύστασης της όποιας μελλοντικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή άλλων δυνάμεων. Δεδομένου ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και ο μελλοντικός διάδοχος της είναι και θα είναι μέλη της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης, πρέπει να επιδιωχθεί το αντίστοιχο πλαίσιο.

Συνοψίζοντας:

 1. Εμπέδωση και ισχυροποίηση όλων των 4 βραχυπρόθεσμων στόχων.
 2. Εγκαθίδρυση Ευρωπαϊκού πλαισίου λύσης, με πλήρη και ισότιμη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην συνδιάσκεψη.

Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, καλούμε τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας και τον απανταχού Ελληνισμό σε μια Πανεθνική Συστράτευση με στόχο την άρση των τετελεσμένων της εισβολής και της μεθοδευμένης τουρκοποίησης των κατεχομένων της Κύπρου στα χρόνια που ακολούθησαν. Προ πάντων όμως συστράτευση για την αποφυγή της μεθοδευόμενης τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στη εξασφάλιση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Κύπρο για όλους τους πολίτες της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αλλά και στη διασφάλιση των γενικότερων συμφερόντων του Ελληνισμού· επί πλέον, θωρακίζει την Ευρώπη, αφού Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν το ανατολικότερο και πλέον απειλούμενο σύνορο της. Επιδιώκουμε λοιπόν κυρίως:

 1. Επαναφορά στην τροχιά λύσης του θέματος της Κύπρου στην κατεύθυνση του ενός, ενιαίου, κυρίαρχου Ευρωπαϊκού κράτους. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε σε ένα Κράτος απόλυτα εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και σε πλήρη συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
 2. Διακοπή της πορείας εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στην κατεύθυνση της “Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας» και επιδίωξη επίτευξης του στόχου-1, “ενός, ενιαίου, κυρίαρχου και πλήρως Ευρωπαϊκού κράτους”. Η κατεύθυνση της “Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας”, εξυπηρετεί τα Βρετανικά και Τούρκικα συμφέροντα και όχι αυτά των κατοίκων της Κύπρου. Επιβλήθηκε στην Ελληνο-Κυπριακή ηγεσία όπως και τόσα άλλα και αποτελεί την πηγή όλης της κακοδαιμονίας.
 3. Αποχώρηση του συνόλου των Εποίκων ως αποτέλεσμα εγκλήματος πολέμου, που καταδικάζεται από το διεθνές δίκαιο (άρθρο 49 της συνθήκης της Γενεύης, 1949) και σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ ως μέθοδος Εθνοκάθαρσης.

Βασικό μας επιχείρημα, ότι είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτεί από τα υπό ένταξη Κράτη την πλήρη συμμόρφωση με τις Ευρωπαϊκές αρχές πρίν την είσοδο τους και παράλληλα να αποδέχεται αποκλίσεις αποικιακού τύπου για ένα ισότιμο Κράτος μέλος της, την Κύπρο.

Αξιότιμοι Ηγέτες του Ελληνισμού σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και αποτρέψτε την καταστροφική πορεία εξαφάνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την συνεπαγόμενη εμπλοκή του Ακριτικού Ελληνισμού σε περιπέτειες με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ευθύνη των προκατόχων σας, αλλά με μέγιστη δική σας υπαιτιότητα διολισθήσατε σε καταστροφικές θέσεις για τον Ελληνισμό της Κύπρου και το Ελληνικό ¨Έθνος στο σύνολο του. Δείξτε τον πατριωτισμό σας παραμερίζοντας τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και παραχωρήστε την σκυτάλη σε άλλους, λιγώτερο δεσμευμένους ή τουλάχιστον επιβεβαιώστε πρώτα την εμπιστοσύνη του Λαού στις επιλογές σας.

Καλούμε λοιπόν το σύνολο της Πολιτικής και Πνευματικής Ηγεσίας του Ελληνισμού και ιδιαίτερα κάθε Έλληνα απανταχού της Γής να συστρατευθεί σε ένα κοινό στόχο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την Ελευθερία του Έθνους.

Υπογράφουν

 • Akritas Alkiviades G. retired Professor University of Thessaly, Greece (1999-2016); former Professor at the University of Kansas, (1980-1999) USA
 • Aroniadou-Anderjaska Vassiliki, Ph.D., Research Associate Professor of Neuroscience, Bethesda, MD, USA
  Athanassiadou Aglaia, University of Patras Medical School, Professor Emeritus, Greece
 • Bacalis N, Researcher, National Hellenic Research Foundation, Greece
 • Baloglou George, formerly associate professor, SUNY, Oswego, USA
 • Balopoulos Victor , Ph.D. Associate Professor, Department of Civil Engineering, School of Engineering Democritus University of Thrace, Kimmeria Campus, Xanthi, 67100, Greece
 • Barbas John, Ph.D. Professor of Chemistry Valdosta State University Valdosta, GA 31698, USA
 • Blytas George C., Ph.D. Physical Chemistry, University of Wisconsin, Retired, USA
 • Bougas Ioannis Ph.D., Director of Statistical Consulting (Ret.), Bell Canada, Montreal, Canada
 • Bucher Matthias Ph.D., Associate Professor, Technical University of Crete, Chania, Greece
 • Constantinides Constantine N., Professor of Byzantine History, University of Ioannina, Greece.
 • Christodoulou Niki, PhD., Associate Professor of Curriculum and Instruction DEPARTMENT OF ADVANCED STUDIES AND INNOVATION, COLLEGE OF EDUCATION Augusta University, USA
 • Dokos Socrates Ph.D., Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW, Sydney NSW 2052, Australia
 • Daskalopoulou Stella S., MD, MSc, DIC, PhD Associate Professor, Department of Medicine, McGill University, USA
 • Stylianos Drakatos, PhD, PMP Department of Electrical & Computer Engineering Florida International University, USA
 • Economides Spyros, Emeritus Professor, California State University, East Bay, USA
 • Euthymiou Pavlos N., Emeritus Professor of Forestry and Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
 • Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University Towson, MD 21252, USA
 • Faller James G, Ph.D., P.E., retired research engineer, federal service, USA
 • Fanoulla Argyrou, Researcher, Journalist, Author, London, United Kingdom
 • Gatzoulis Nina, Professor of Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA
 • Gatzoulis Vassilios, President, Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire, Retired Electrical-Nuclear Engineer, US Defense Dept., Naval Submarine Div., USA
 • Gialtouridis Georgios, President, New England Risk Solutions LLC, Westwood, MA, USA
 • Halamandaris Pantelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada
 • Hoidas Spyros, Professor emeritus National and Kapodistrian University, Greece
 • Christos Iatrou Christos, Professor of Anesthesiology Democritus University of Thrace, Greece
 • Fytrolakis Nikolaos, Professor Emeritus, National Technical University of Athens, Greece
 • Hatzopoulos John N.MSCE, Ph.D., Professor Emeritus, University of the Aegean, Greece Former professor Cal. State University Fresno, USA Pyrgoi Thermis, Mytilene, 81100, Greece
 • Ioannou Petros, Professor, Electrical Engineering Systems, University of Southern California, Director Center for Advanced Transportation Technologies, Associate Director for Research METRANS, Director of Financial Engineering Masters Program, Los Angeles, CA, USA
 • Kakouli-Duarte Thomais PhD. Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences Department of Science and Health Institute of Technology, Carlo Kilkenny Road, Carlow Ireland
 • Karanikolas Paul, Professor University of Agriculture Athens, Greece
 • Katsarkas Athanasios, M.D., M.Sc., FRCS(C) Professor of Medicine McGill University Montreal, Quebec, Canada
 • Katsifis.Spiros P., Ph.D., FACFE Professor and Chair of Biology Graduate Studies. University of Bridgeport, Brisgeport CT 06604, USA
 • Katsifarakis Kostas, Professor, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
 • Kiritsis Theodoros Engineer of Polytechnic University of Athens, Greece
 • Kafatos Menas C. Professor, Fletcher Jones Endowed Professor of Computational Physics Chapman University Orange, CA USA
 • Kladi Marianthi, formerly assistant professor, Panteion University of Athens, Department of International and European Studies , Greece
 • Kodogianidis Nikolaos, Ph.D., PE Electrical Engineer Fred Wilson & Associates Jacksonville, FL., USA
 • Koukides Nikos, Agriculturist Athens, Greece
 • Koumakis Leonidas, Jurist, Author, Greece
 • Kouros Pavlos, Prof., Dept. of Computer Systems Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, (AEI-TT), Athens, Greece
 • Kouroumalis Elias, Emeritus Professor of Gastroenterology, University of Crete Medical School, USA
 • Kouroumalis George Lawyer Athens, Greece
 • Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
 • Kyriacou Andreas, PhD. DABR Medical Physicist Advanced Radiation Physics Inc. 21346 St. Andrews Blvd. # 125 Boca Raton, FL 33433, USA
 • Kousis Konstantinos, Reporter NY, USA
 • Lambrinos Panos, Rtd Professor, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Greece.
 • Leventouri Theodora Phd., Professor of Physics Director, Medical Physics Program Director, Center for Biomedical and Materials Physics Florida Atlantic University Boca Raton, FL 33431, USA
 • Liolios Asterios Rtd Professor, Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece
 • Lymberis Maria T., MD, Clinical Professor of Psychiatry, Geffen UCLA School of Medicine, USA
 • Lampropoulou Venetta Professor Emeritus, University of Patras , Greece
 • Manias Stefanos N., Ph.D., Professor of Electrical and Computer Engineering, National Technical, University of Athens , Greece
 • Martinos Panayiotis, FoodSciense MSc Athens, Greece
 • Mavros Giannis Economist Athens, Greece
 • Melakopides Costas, Associate Professor(ret.), University of Cyprus, Republic of Cyprus
 • Markella Argretaki, Economist of Athens Economic University,Former Director of Corporate Division at the Regional Directorate of Attica – South Greece – Islands of Macedonia and Thrace Bank (Today PiraeusBank), Greece
 • Mermigas Lefteris Pathology Professor, SUNYAB, USA
 • Michopoulos Aristotle, Ph.D., Professor, Hellenic College Brookline, MA., USA
 • Miller Barbara, Joppa Town, Baltimore, Maryland, USA
 • Miller Stephen G., Professor Emeritus, University of California Berkeley, Director Emeritus, Nemea Excavations, former director American School of Classical Studies at Athens. Nemea, Greece
 • Moraitis Nicholas L., Ph.D., International Relations, Comparative Politics, U.S. Foreign Policy.,University of California, Berkeley, USA
 • Moschovakis A.K., M.D., Ph.D., Professor of Physiology, University of Crete, Greece
 • Natsios Dimitrios, Teacher, Theologist, Author, Kilkis, Greece
 • Negreponti-Delivanis Maria, former Rector and Professor, Macedonian University, Greece
 • Noutsis Konstantinos MD., past Manager of Dermatology Clinic Evangelismos Hospital Athens, Greece
 • Panos Niarchos (Ret.), Indiana University, USA
 • Okos Antony J., M.D., University of Washington, Seattle, WA, USA
 • Οrfanoudaki Ioanna Economist Athens Economic University Section of Management Studies Manager of the budget Dep. In the Division of Finance – Agricultural Bank of Greece, Greece
 • Pallas Dimitri S , MD, Greece
 • Panoskaltsis Vassilis, Professor, Demokritos University of Thrace, Greece.
 • Papadopoulos Nikolaos Th. MD. Ph.D., FEBO Professor Emeritus, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Macedonia, Greece.
 • Papadopoulos Kyriakos, Professor of Chemical Engineering, Tulane University, New Orleans, USA
 • Papagiannis Grigorios, Assoc. Prof. for Byzantine Philology, Demokritos University of Thrace, Greece
 • Papakostas Stephanos, MBA Ex professor of Business Administration, Southeastern College, Deree College, Athens, Greece
 • Papamarinopoulos Stavros P., Professor (Ret), University of Patras, Geophysics, Patra, Greece
 • Papathanassiou Maria K., Professor Emerita, Department of Mathematics, National and Kapodistrian University of Athens, Greece
 • Pantazopoulou S.J., Professor, York University, Ontario, Canada
 • Perperidis Panagiotis Mechanical Engineer of National Technical University of Athens, Greece
 • Patitsas Tom A., Professor Emeritus, Physics Laurentian University, Sudbury, Canada
 • Georgios P. Pavlos, PhD in Physics and Philosophy Associate Professor
 • Department of Electrical and Computer Engineering Democritus University of Thrace Xanthi, Greece
 • Pelekanos Nikos Professor. University of Crete, Greece
 • Perdikatsis Vassilios, Emeritus Professor, University of Crete, Greece
 • Phufas Ellene S., Professor English/Humanities, SUNY ERIE, Buffalo, USA
 • Poularikas Alexander, Professor Emeritus , University of Alabama in Huntsville, USA
 • Rachiotis George, Assistant professor of Epidemiology and Occupational Hygiene, University of Thessaly, Greece
 • Rivas Alexandros, Professor DUTH THRAKI, Greece
 • Rigos Evangelos , Master Mariner, Pace University, BBA, New York, Greece
 • Righos George N, Order of AHEPA, Past District Governor, 5th District, Wilmington, Delaware, USA
 • Rhoda S. Rocha Retired Professor Baltimore County Community College Baltimore, Maryland, USA
 • Rozos Demetrios Associate Professor, National University of Athens, Greece
 • Savaki Hellen, MD, Professor of Physiology, University of Crete, Greece
 • Shiakolas Panos S., Professor, Mechanical and Aerospace Engineering, Director of MARS Lab, The University of Texas at Arlington, Arlington, TX, 76019, USA
 • Sideris Kosmas K., Associate Professor, Civil Engineering Department, Democritus University of Thrace, Greece
 • Sigrimis Nick, PhDEE Professors Cornell University M.IEEE/CS,CSS,RAS/, IFAC, EurAgEng, ASAE CIGR<http://www.cigr.org/ > / IT section [VII], founder & honor-Chairman Geomations SA, AUA spinoff RTD & commercial SME, Founder and President http://www.aua.gr/ns, http://www.geomations.com, http://www.hortimed.org
 • Simeonides Simeonides Ioannis, Economist, Ph.D. in Economics/Marketing, Former Director of Public Sector Division In Agricultural Bank of Greece, former Professor in Dept of Management, Athens University of Applied Sciences, AEI/TEI, Greece
 • Sinis Martha, docent at the Walters Art Museum and member of the Committee for the creation of the Hellenic Heritage Museum and Archives of Maryland, Owings Mills, Maryland, USA
 • Sigrmis Nick, Professor Emeritus, Agricultural University of Athens, Greece
 • Spathopoulos Ing. Theodoros, Ph.D., Former Director, Engineering, Research & Development, Hellenic Aerospace Industry, Greece
 • Spyridakis Stylianos V., Professor of History, University of California-Davis, USA
 • Stamboliadis Elias, Professor, Technical University of Crete, Greece
 • Stylianoudi Maltsinioti Marianna Former secretary of Hellenic Shipyards CO Brazil
 • Sygkliti-Henrietta Pelidou, MD, PhD, Ass Prof In Neurology University of Ioannina, Ioannina, Greece
 • Triantafillou Georgia, Ph.D., Professor of Mathematics, Temple University, 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, USA
 • Tsatsanifos Christos Ph.D., Qatar Rail, Qatar
 • Tsolaki Magda MD, Ph.D., Professor of Neurology, Chair of Greek Federation of Alzheimer’s Disease, Greece
 • Tsopanas Dimitrios reporter Athens, Greece
 • Tzamouzakis Fragkiskos fr., Economic Researcher CPER (KEPE), Greece
 • Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Contributor, Huffington Post. USA
 • Vardulakis. A.I., Professor Emeritus, Department of Mathematics ,Aristotle Universities of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece
 • Vassiliadis Damianos, Teacher, Author, Athens, Greece
 • Velgakis Michael, Professor (ret.), Dept. of Computer Engineering & Informatics, University of Patras, Greece.
 • Vogiatzis Alexander B. PhD., Professor Emeritus, University of Macedonia Dept of Applied Informatics, Greecet
 • Voudrias Evangelos, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
 • Yiacoumettis Andreas, Professor, President European Society of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery (ESPRAS), Greece
 • Yfantis Evangelos A., Ph.D. Professor Of Computer Science and Aerodynamics University of Nevad, Las Vegas, NV. 89154, USA
 • Zagris Nikolas, Professor, University of Patras, Greece

Απάντηση