Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άλλα δύο πλοία μετά τα εγκαίνια του Hellenic Highspeed

ΝΑΥΤΙΛΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 20/04/2016

Ισχυρό επενδυτικό πλάνο από την Hellenic Seaways

Το ισχυρό επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaways και οι αναπτυξιακές ενέργειες που υλοποιεί η διοίκηση συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σε αυτό το πλαίσιο, το ταχύπλοο Hellenic Highspeed εγκαινιάστηκε στο λιμάνι της Ραφήνας, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων.

Το Ηellenic Highspeed αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέα πλοία της εταιρείας, που παραλαμβάνεται και εγκαινιάζεται, πλήρως ανακαινισμένο σε ό,τι αφορά τις μηχανές, τα συστήματα της γέφυρας και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης, γκαράζ, καταπέλτης), με τη Hellenic Seaways να επιστρέφει στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες με ταχύπλοο Επιβατηγό / Οχηματαγωγό έπειτα από τρία χρόνια.

Το Hellenic Highspeed αποτελεί ένα πλοίο κόσμημα που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία γρήγορου και πολυτελούς ταξιδιού, αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι και 35 κόμβους εξυπηρετώντας το δρομολόγιο: Ραφήνα – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άριστη λειτουργία, την άνεση και φυσικά στην ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, με διαδικασίες και εξοπλισμό που εφαρμόζονται σε όλα τα πλοία της εταιρείας.

Η Hellenic Seaways έχοντας περάσει στην αναπτυξιακή περίοδο, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και προχωρά σε νέες επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερα από 2 εκ. ευρώ από ίδια κεφάλαια ήταν η επένδυση της εταιρείας για το Hellenic Highspeed αποδεικνύοντας έμπρακτα την υγιή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Η επισκευή έγινε εξ ολοκλήρου στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, απασχολώντας περισσότερα από 70 άτομα κατά τη διάρκεια των 4 μηνών που διήρκεσε η σχετική διαδικασία.

HSW-HAN3873

Από αριστερά: Αντώνης Αγαπητός, Α’ αντιπροέδρος & διευθύνων σύμβουλος Hellenic Seaways, Γιάννης Κυριακόπουλος, Β’ αντιπρόεδρος δ.σ. Hellenic Seaways & γενικός διευθυντής Τρ. Πειραιώς, Γεράσιμος Στρίντζης, πρόεδρος δ.σ. Hellenic Seaways, Στέλιος Παπανδρεόπουλος, νομικός σύμβουλος Hellenic Seaways.

Βασικά σημεία ομιλίας του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Seaways, Αντώνη Αγαπητού:

 • Είμαστε υπερήφανοι για το νέο πλοίο που δρομολογούμε, ενώ ακολουθούν ακόμη δύο. Η Hellenic Seaways προχωρά, καινοτομεί και αλλάζει τα δεδομένα ως η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία και επιβεβαιώνει τη συνεχώς ανοδική πορεία, που αποτελεί πρότυπο για το ελληνικό επιχειρείν. Με την αμέριστη στήριξη των μετόχων συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο, κάνοντας τις δεσμεύσεις μας πράξεις.
 • Στη Hellenic Seaways κεντρικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ενίσχυση του τουρισμού, των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, της ακτοπλοΐας και συνεπώς της εθνική οικονομίας στο σύνολό της. Αυτά τα εγκαίνια είναι τα πρώτα από μια σειρά εγκαινίων που θα ακολουθήσουν. Σύντομα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Highspeed 7 και του Νήσος Σάμος.
 • Καταφέραμε και αναδιαρθρώσαμε δάνεια και πλέον μπορούμε να επενδύουμε σε αγορές πλοίων και πλήρεις ανακαινίσεις πλοίων. Αυτό είναι κάτι σπάνιο, να επενδύουν στην Ελλάδα οι εταιρείες ίδια κεφάλαια σε στόλο και να δίνουν εργασία και ζωή στη ναυπηγο-κατασκευαστική βάση.
 • Με το νέο μας πλοίο σκοπεύουμε να προσφέρουμε την ταχύτητα, την ευστάθεια και αυτό που έλειπε από τη γραμμή της Ραφήνας. Ένα μεγάλο ταχύπλοο ΕΓ/ΟΓ στη γραμμή των Κυκλάδων έως τη Σαντορίνη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του HELLENIC HIGHSPEED:

 • Τύπος πλοίου: Monohull / Επιβατηγό – Οχηματαγωγό
 • Έτος ναυπήγησης: 1997
 • Χώρα ναυπήγησης: Ιταλία
 • Μήκος: 100μ.
 • Πλάτος: 17μ.
 • Ταχύτητα: 35 κόμβοι
 • Μηχανές: 4 RUSTON 20RK270 (6875 kW MCR 1000) diesel engines, πλήρως επισκευασμένες
 • Επιβάτες: 724 (σε αεροπορικού τύπου ανακλινόμενα καθίσματα, εκ των οποίων 50 θέσεις VIP)
 • Οχήματα: 165
 • Πλήρωμα: 60 άτομα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: