Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άπλετος φωτισμός στο λιμάνι με ανάδειξη διατηρητέων/αρχαιοτήτων

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/09/2015

Απόφαση δ.σ. της ΟΛΠ

Το δ.σ της ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την “Αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού των εξωτερικών χώρων της Λιμενικής Ζώνης του ΟΛΠ” και την προσωρινή κατακύρωση του διαγωνισμού στη μειοδότρια εταιρία REDEX Α.Ε. αντί του ποσού 2.607.341,88 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Το έργο οδηγεί σε 46,2% εξοικονόμηση ενέργειας με απόσβεση σε 3,5 χρόνια και 82,6% εξοικονόμηση χρημάτων για συντήρηση. Με την υλοποίηση του έργου αυτού θα προκύψει ετήσια εξοικονόμηση ρύπων ύψους 1.583 τόνων CO2.

Το έργο αφορά το σύνολο της χερσαίας λιμενικής ζώνης από το Κεντρικό Λιμάνι μέχρι το Πέραμα και στοχεύει όχι μόνο στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος βάσει των διεθνών προτύπων, αλλά και στη βελτίωση  του επιπέδου ασφάλειας διακίνησης επιβατών και τροχοφόρων με καλύτερο και άπλετο φωτισμό εντός του Λιμένος, κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στην αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού έχουν συμπεριληφθεί και ο αρχιτεκτονικός φωτισμός ανάδειξης διατηρητέων κτιρίων και αρχαιολογικών χώρων, όπως τα τείχη του Κόνωνος και του αρχαιολογικού χώρου των Ηετιώνιων Πυλών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος & δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΠ  Ι. Κούβαρης: “Ο ΟΛΠ, ο οποίος είναι ένας μεγάλος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά  ταυτόχρονα και ένα οικολογικό λιμάνι (ECOPORT) αναγνωρισμένο από την ESPO με πιστοποίηση PERS από τον ανεξάρτητο φορέα Lloyds, έχει την υποχρέωση να αναβαθμίζει συνεχώς μέσα από φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα τις εγκαταστάσεις και τις λειτουργίες του με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών προκειμένου να εξοικονομεί πόρους και ενέργεια”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: