Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρθρο του προέδρου ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ Β. Κορκίδη: Η “κυοφορία” της συμφωνίας

Χωρίς κατηγορία στις 13/06/2015
 Διαρκεί περίπου δύο χρόνια, σαν του ελέφαντα! 
Εδώ και καιρό περιμένουμε τον “τοκετό” της συμφωνίας, που θα μας λυτρώσει από την αγωνία, θα μας απαλλάξει από τους κινδύνους ατυχήματος και θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα της πολύμηνης “κυοφορίας” των διαπραγματεύσεων. Η περίοδος κύησης διαφέρει από θηλαστικό σε θηλαστικό. Η κυοφορία του ανθρώπου διαρκεί εννιά μήνες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου η κυοφορία διαρκεί λιγότερο ή περισσότερο, όπως στον ελέφαντα, που η κυοφορία διαρκεί περίπου δύο χρόνια, από όπου προέρχεται και το εκτός της υπομονής του γαϊδάρου και αυτής του ελέφαντα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το έμβρυο (Ελλάδα) τρέφεται μέσω του πλακούντα (ΕΚΤ & Δ.Ν.Τ) από το αίμα (ELA) της μητέρας (Ευρώπη). Το έμβρυο (Ελλάδα) βρίσκεται μέσα στη μήτρα (Ευρωζώνη) σε μια μεμβράνη τον αμνιακό σάκο (Δανειστές), και κολυμπάει στο αμνιακό υγρό (Χρέος). Το μόνο που κρατάει άμεσα συνδεδεμένο το έμβρυο (Ελλάδα) στη μητέρα (Ε.Ε.) είναι ο ομφάλιος λώρος (Κομισιόν) από τον οποίο προκύπτει ο ομφαλός (Συμφωνία). Έτσι, το έμβρυο (Ελλάδα) διατηρείται προστατευμένο μέχρι να αναπτύξει όλες τις απαραίτητες ικανότητες προκειμένου να επιβιώσει!

Αν και το έμβρυο (Ελλάδα) δεν έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον (Αγορές) εκτός της μητέρας (Ε.Ε), ούτε έχει αναπτύξει πλήρως τις αισθήσεις του (Αυτονομία), μπορεί να λάβει κάποια ερεθίσματα (Δόσεις). Η φυσιολογική του ανάπτυξη εξαρτάται από το τρόπο ζωής της μητέρας (Ε.Ε.), τη σωματική και ψυχική της κατάσταση, μπορεί να αντιληφθεί χάδια (Eurogroup) ή κινήσεις (Δ.Ν.Τ) στην κοιλιά της μητέρας (Ε.Ε.) και να ακούσει τις φωνές και τους θορύβους του εξωτερικού περιβάλλοντος (Γερμανία). Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν την κύηση (Συμφωνία) και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα (Λιτότητα) στο νέο οργανισμό (Μεταρρυθμίσεις) ή ακόμα και αποβολή (Χρεοκοπία) της κύησης.
Είναι νομίζω σαφές πως σε καμία παρομοίωση η Ελλάδα δεν είναι έμβρυο, αλλά μια Χώρα με ιστορία στους αιώνες, η Ε.Ε. δεν γέννησε, αλλά γεννήθηκε από Χώρες σαν τη δική μας, ενώ όλοι οι οργανισμοί της Ε.Ε. και οι φορείς όπως η ΕΚΤ, το Eurogroup, κ.α., δημιουργήθηκαν για να βοηθούν και όχι να εξοντώνουν τις Ευρωπαικές Χώρες σε δύσκολες καταστάσεις.
Αυτό πάντως που μπορούμε να συνδέσουμε με τον τρόπο διαιώνισης του ανθρωπίνου γένους και γενικά της κυοφορίας των θηλαστικών, είναι η διαπίστωση ότι αφού “γκαστρώσανε” την αγορά, με το δίλημμα συμφωνίας & χρεοκοπίας, της ζητάνε να κάνει “υπομονή ελέφαντα”, αφού η συμφωνία ουσιαστικά κυοφορείται από πέρυσι το καλοκαίρι, ξεπερνώντας κατά πολύ την εννιάμηνη διάρκεια της ανθρώπινης εγκυμοσύνης και αντοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: