Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στις 17/4 στον Φαληρικό Όρμο ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Χωρίς κατηγορία στις 10/03/2022

Άρχισαν οι εγγραφές για την εφετινή13η διοργάνωση – Οι ενδιαφερόμενοι, επιλέγουν τη διαδρομή – Και ομαδικές συμμετοχές 

|> Μετά από δύο χρόνια, περιορισμών λόγω της πανδημίας ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος “δίνει” ξανά ραντεβού με τους δρομείς την Κυριακή 17 Απριλίου στον Φαληρικό Όρμο. Ο πρώτος ιστορικά μαραθώνιος της Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες επιστρέφουν και καλούν ερασιτέχνες και επαγγελματίας δρομείς να τρέξουν και πάλι στην παραλία με βάση το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι εγγραφές για την φετινή 13η διοργάνωση άνοιξαν και είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com. Οι ενδιαφερόμενοι, επιλέγουν τη διαδρομή που επιθυμούν κι εγγράφονται συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα. Για όσους θέλουν να τρέξουν παρέα, διατίθενται ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δρομείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έναντι της νόσου Covid-19 καθώς και όσοι έχουν νοσήσει έως και 15 ημέρες πριν την παραλαβή του υλικού συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, οι εγγραφείς θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 ή έως ότου συμπληρωθούν τα ανώτατα όρια συμμετοχών (2.000 δρομείς στον ημιμαραθώνιο και το τέταρτο μαραθωνίου και 1.500 στα 5 χλμ). Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής. Όσοι είχαν εγγραφεί στις διοργανώσεις του 2020 και 2021 που δεν πραγματοποιήθηκαν, η συμμετοχή τους μεταφέρεται αυτόματα στους φετινούς αγώνες.

Πλήρως εναρμονισμένος με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Ποσειδώνιος εφαρμόζει φέτος ειδικό σχεδιασμό διαχείρισης του πλήθους των δρομέων με block εκκίνησης, φυσικές αποστάσεις, σταθμούς αντισηψίας, έλεγχος προσβασιμότητας στις εγκαταστάσεις και πλάνο διαφορετικών κατευθύνσεων σε αυτές.

Το εφετινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ ενώ παράλληλα διεξάγεται στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Mαραθωνίου, σε μια απόσταση 10,5 χλμ.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ που διαπερνά το παραλιακό μέτωπο. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ, πάνω στην ίδια όμως διαδρομή. Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ”, για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Προσπαθώντας να εξελίσσεται διαρκώς, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος εφέτος εξασφάλισε επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ, πιστοποιημένη από την WA/AIMS. Έτσι, πλέον οι δρομείς μπορούν να απολαύσουν την ανανεωμένη χάραξη των διαδρομών που διατρέχει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, τρέχοντας σε μια διοργάνωση ενταγμένη στο καλεντάρι της AIMS. Όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στον Ποσειδώνιο, θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν δίπλα στη θάλασσα, διασχίζοντας την άδεια από αυτοκίνητα λεωφόρο Ποσειδώνος έως το ύψος της λεωφόρου Αμφιθέας και περνώντας σημαντικά τοπόσημα της περιοχής όπως η Μαρίνα του Φλοίσβου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Θωρηκτό Αβέρωφ και η παραλία Εδέμ. Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονωμένοι μουσικοί από το Ωδείο Παλαιού Φαλήρου θα παίζουν μελωδίες στο πλαίσιο του προγράμματος “Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα“.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι πλέον ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Τα έργα που θα προκύψουν, θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, δίνοντας έμπνευση στους δρομείς του Ποσειδωνίου.

Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει οικολογικό προσανατολισμό χάρη στη δράση ανακύκλωσης “ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!”. Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που προκύπτουν από τη διενέργεια του αγώνα όπως τα μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών, συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους και προωθούνται για ανακύκλωση, χάρη στη συνεργασία με το “Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+”. Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή θα τοποθετήσει στην αφετηρία-τερματισμό δοχεία συλλογής πλεονάζοντος νερού στα οποία θα συγκεντρώνεται νερό το οποίο θα οδηγηθεί για το πότισμα των κήπων και χώρων πρασίνου του Φαληρικού Όρμου.

Με τον ίδιο φορέα, διοργανώνεται το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών “Άστα να τρέξουν ξανά” όπου στη γραμματεία του αγώνα, θα συγκεντρώνονται ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους. Αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη για να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Με το σύνθημα “Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!” η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk κι άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη εναντίον του Διαβήτη.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, της Περιφέρεις Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: