Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν οι πρώτες πιλοτικές πτήσεις της Hellenic Seaplanes στην Αττική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 20/01/2024

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας τα υδροπλάνα και ακόμη περιμένουν την ‘’άδεια’’ πτήσεως

|> Χθες και σήμερα (19-20/1) η Hellenic Seaplanes πραγματοποιεί τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις της στην Αττική. Το αμφίβιο αεροσκάφος της εταιρείας με βάση το αεροδρόμιο Μεγάρων και προορισμό το αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο Λαυρίου, πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις εν όψει της εκκίνησης των επίσημων ταξιδιών την άνοιξη, σε Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους και Οθωνούς.

Το δρομολόγιο της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης

Το υδροπλάνο με κυβερνήτη και συγκυβερνήτη τους έμπειρους Ιταλούς πιλότους της Hellenic Seaplanes, πραγματοποιεί δρομολόγιο με διάρκεια περίπου 18 λεπτών και αφού φτάσει στο λιμάνι Λαυρίου θα ακολουθήσει περιηγητική πτήση πάνω από την αθηναϊκή Ριβιέρα και το ναό του Ποσειδώνα.

Κατά την προσθαλάσσωση του υδροπλάνου στο Λαύριο, ο CEO της Hellenic Saeaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Η Hellenic Seaplanes φέρνει μια σημαντική επένδυση για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πραγματοποιούμε τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις μας, οι οποίες συνδυάζονται με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας και έχουν συμβολικό χαρακτήρα για εμάς και την προσπάθειά μας να δούμε τα υδροπλάνα ξανά στους ελληνικούς αιθέρες. Η δοκιμαστική πτήση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις μεταφορές στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι και για τις εμπορικές μας πτήσεις. Η ανάπτυξη του κλάδου των υδροπλάνων θα δείξει το δρόμο για γρήγορες, ασφαλείς πτήσεις στην Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού στους επιβάτες της».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα επόμενα βήματα…

Με την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πτήσεων, γίνεται το πρώτο καθοριστικό βήμα που θα φέρει τα υδροπλάνα ξανά στους αιθέρες, μέσω οργανωμένων και charter (ναυλωμένων) πτήσεων από το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας προς τους Παξούς και τα άλλα συνεργαζόμενα αεροδρόμια και υδατοδρόμια.

Μαζί με τις επιβατικές πτήσεις αερομεταφοράς θα ξεκινήσουν και οι περιηγητικές πτήσεις, με εναέρια περιήγηση πάνω από αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών, των Αντίπαξων και των Διαπόντιων νησιών (Οθωνοί), προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες στους επισκέπτες αλλά και πρακτικές λύσεις μεταφοράς σε ντόπιους ταξιδιώτες που θέλουν να μετακινηθούν στην καθημερινότητά τους.

Σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη του πτητικού πλάνου τής Hellenic Seaplanes είναι η εξασφάλιση του πιστοποιητικού AOC από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που θα δώσει στην εταιρεία το εμπορικό δικαίωμα να βάλει σε εφαρμογή το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση των πτήσεων, με πρώτο στόχο την άνοιξη του 2024.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: